Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Quim Torra

Torra, citat el 29 de juliol en la segona causa per desobediència

El magistrat fixa una data perquè el lletrat argumenta que no ha obtingut resposta de l'oficina del president

Quim Torra
El president de la Generalitat, Quim Torra, en una imatge d'arxiu. | ACN

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha citat el president de la Generalitat, Quim Torra, a declarar com a investigat el proper 29 de juliol en la segona causa per desobediència per no retirar la pancarta dels presos del Palau el setembre passat.

El magistrat fixa aquesta data perquè el lletrat argumenta que no ha obtingut resposta de l'oficina del president quan se li ha requerit per fixar un dia que fos compatible amb l'exercici de les seves obligacions públiques. El jutge el cita a les 10 del matí. També accepta l'associació Impulso Ciudadano, que va presentar la denúncia inicial, com a acusació popular un cop consignada la fiança corresponent.

La notícia ha agafat Torra a Madrid, en l'homenatge a les víctimes del virus

Tot plegat, el mateix dia que el president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat que la pandèmia de covid-19 ha deixat «una gran cicatriu» i «una estel·la de dolor profunda» a la societat. Ho ha dit en declaracions a la premsa després d'assistir a l'acte d'homenatge estatal a les víctimes del coronavirus, que s'ha fet al  Palau Reial de Madrid.

Torra ha agraït al govern espanyol que hagi organitzat aquest esdeveniment per acomiadar els difunts i acompanyar els seus familiars: «Penso que ajuden i consolen molta gent i són actes molt necessaris». El cap del Govern  ha estès el seu condol als familiars de les víctimes de «qualsevol punt d'Espanya» i els ha garantit que Catalunya comparteix el seu dolor.

El  president de la Generalitat ha afirmat que, més enllà del record a les víctimes, l'acte d'aquest dijous és també un homenatge als professionals que han fet front al coronavirus. «Ens han cuidat a nosaltres durant aquests mesos i el deure ara de la societat és cuidar-los a ells», ha dit. També ha cridat a permetre que puguin fer la seva feina «en totes les condicions necessàries». Ha estat poca estona després de l'acte d'homenatge quan Torra ha tingut notícia de la seva citació per al darrer dimecres del mes de juliol.