Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Quim Torra rebutja una trobada protocol·lària amb Pedro Sánchez

El president del Govern no tanca la porta a la reunió que li ha demanat aquest matí la Moncloa, però no vol limitar-se a un simple cara a cara

Quim Torra no es reunirà amb Pedro Sánchez si no s'aborden qüestions que considera necessàries
Quim Torra no es reunirà amb Pedro Sánchez si no s'aborden qüestions que considera necessàries | CatalunyaDiari.cat

 

El presidentPedro Sánchez trepitjarà Barcelona el pròxim 21 de desembre amb motiu del Consell de Ministres convocat a la Llotja de Mar de la capital catalana, i vol aprofitar la visita per  reunir-se amb el president Quim Torra. 

Així ho ha expressat aquest matí la vicepresidenta socialista Carmen Calvo a través d'una missiva enviada al cap de l'executiu català, en la qual  ha demanat «col·laboració». Torra, si bé està disposat a assistir a la trobada, la condiciona a la disposició de  Sánchez a abordar «tots els temes». 

Més notícies relacionades: «Els Mossos no veuen clar fer el Consell de Ministres a la Llotja de Mar»

El Govern vol parlar de tot, però els socialistes defensen que «no és el format»

En concret, des del Palau de la Generalitat asseguren que la porta al diàleg sempre estarà oberta, però també rebutgen una trobada únicament protocol·lària. De fet, fins al moment l'executiu català ha defensat que en la seva pròxima reunió, Sánchez i Torra haurien de poder parlar, entre altres temes, sobre un futur referèndum d'autodeterminació per a Catalunya.  Unes condicions del president català que els socialistes no estan disposats a acceptar, i que fins al moment han impossibilitat la celebració d'una trobada.

«Més notícies relacionades: «Sánchez avisa Torra que actuarà amb contundència si es vulnera la llei»

El govern espanyol descarta que a la reunió assisteixin consellers i ministres
El govern espanyol descarta que a la reunió assisteixin consellers i ministres | Gtres

 

De fet, i per evitar interpretacions errònies, la portaveu de l'executiu espanyol, Isabel Celaá, ha rebutjat aquest divendres que a la reunió assisteixin consellers i ministres dels dos governs, limitant-se a assenyalar que «no és el format». En aquest sentit, ha recuperat les paraules de Carmen Calvo, que en la seva carta ha explicat que la reunió es limitarà a una trobada formal entre els presidents, com les que habitualment se celebren en casos com aquest. 

[predef]catalunya-diari-81[/predef]

Sánchez vol blindar la visita a Barcelona

Tot això amb un escenari encara força incert, però que no s'anuncia tranquil per al president Pedro Sánchez. Els Comitès de Defensa de la República (CDRs) i l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) han convocat diversos actes de protesta contra la visita del president espanyol a Barcelona, i la situació no agrada als socialistes. De fet, fins i tot es plantegen  enviar un millar d'agents de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional  perquè blindin la seguretat dels actes, davant la possibilitat que els Mossos d'Esquadra no actuïn.