Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El president Quim Torra al seu despatx en una imatge

Torra corregeix Aragonès i Bargalló i anuncia més inversió i contractació a Educació

El president xifra en 450 MEUR la inversió extra per al sistema educatiu

El president Quim Torra al seu despatx en una imatge
El president de la Generalitat, Quim Torra, en una imatge d'arxiu. | Cedida

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha elevat les previsions d'inversió extra i de contractació de professorat que han fet aquest dilluns el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, i el conseller d'Educació, Josep Bargalló, només dues hores després dels seus anuncis: una nova mostra de la divisió al Govern de Catalunya. En un acte a Cerdanyola del Vallès, Torra ha assegurat que «d'entrada» es farà una inversió extra de 450 MEUR i es contractaran «entre 6.000 i 10.000 professors més» per al curs que ve.

Torra contradiu ERC i anuncia més recursos per a Educació

El president ha afegit que aquestes xifres poden ser «revisades» en cas que sigui necessari, per garantir que tots els alumnes puguin tornar a les aules. En canvi, en una roda de premsa al Departament d'Educació, Aragonès i els consellers Josep Bargalló i Alba Vergés han anunciat una inversió extraordinària de 370 MEUR i la contractació de «com a mínim» 5.000 professionals més. Fonts de Presidència han indicat que el president va mantenir aquest diumenge una conversa amb el conseller d'Educació sobre la planificació del curs escolar.

Torra ha assegurat que l'arrencada del proper curs escolar és «una de les iniciatives més important del Govern» perquè s'està en una situació «d'emergència educativa». En aquest sentit, ha garantit que l'executiu «dedicarà tots els recursos que calguin».

Sense límit d'alumnes per grup

Bargalló ha anunciat aquest matí que aquests grups estables variaran segons cada centre ja que des d'Educació no s'establirà un numero concret. El conseller ha explicat que a partir de dimecres els centres començaran a rebre les indicacions pedagògiques, les acordades amb Salut i que han de passar pel Procicat i el resultat de les negociacions amb els sindicats i fruit de totes aquestes indicacions han d'organitzar aquests grups, també en base a la seva autonomia de centre.

En aquest sentit, ha afirmat que hi haurà «més grups classe dels tradicionals» i que, tot i que un centre tingui el mateix nombre d'alumnat, amb la nova organització «no tindrà un nivell de ràtios elevades que tenia l'any passat». «No establirem límits», ha insistit.

Aquests grups estaran formats «sempre pels mateixos alumnes i professorat», aquest serà de com a mínim dos docents estables a primària i cinc a secundària. A banda, hi haurà altres professors o professionals, per exemple especialistes o vetlladors, que quan entrin en contacte amb els grups estables sí hauran de prendre mesures, com portar mascareta i mantenir les distàncies de seguretat.