Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de Quim Torra, durant una reunió telemàtica

Torra podria convocar eleccions a Catalunya per al 15 de novembre

L'anunci es podria fer durant el debat de política general al Parlament

Imatge de Quim Torra, durant una reunió telemàtica
Quim Torra sospesa convocar eleccions a Catalunya el proper 15 de novembre. | Catalunya Diari

El president de la Generalitat, Quim Torra, estudia convocar eleccions autonòmiques a Catalunya de cara al proper 15 de novembre, segons publica aquest dimarts el diari 'La Razón'. Torra podria fer l'anunci el proper 18 de setembre, en la darrera jornada del debat de política general previst al Parlament. La data de la convocatòria no és casual i encaixa perfectament al calendari de Junts per Catalunya, que vol aprofitar l'embranzida dels grans embats contra l'independentisme per guanyar força electoral.

El 4 d'octubre, impossible

D'aquesta manera, inicialment s'havia apuntat al 4 d'octubre com a possible data electoral, fent coincidir el tercer aniversari de l'1-O en el tram final de la campanya. La data, però, ja és impossible: com que han de passar 54 dies des de la convocatòria electoral fins a la seva celebració, els comicis haurien d'haver estat convocats aquest dilluns, 10 d'agost —i la seva publicació al DOGC, aquest dimarts. La data se'n va doncs, com a molt aviat, a mitjan mes d'octubre.

Però ara l'estratègia sembla una altra. El debat de política general al Parlament de Catalunya, que inaugura el curs polític, estava previst per als dies 22 i 23 de setembre. Sembla, però, que podria traslladar-se a la setmana anterior i celebrar-se entre els dies 16 i 18 del mateix mes. Tot plegat, una estratègia per carregar de simbolisme aquelles jornades: el dia 17, Torra està convocat al Tribunal Suprem, a la vista que ha de revisar el seu cas i que probablement acabi confirmant, uns dies després, la seva inhabilitació.

Convocatòria el 18 de setembre

Amb la 'força' de la imatge del president Torra al Tribunal Suprem, que podria desencadenar una nova onada de crispació independentista, el president de la Generalitat convocaria eleccions l'endemà, 18 de setembre, ja tornat de Madrid, en el darrer dia del debat al Parlament. La data escollida seria la del 15 de novembre, que encaixa a la perfecció amb els 54 dies de marge entre la convocatòria i la seva celebració.

D'aquesta forma, la campanya electoral donaria el seu tret de sortida la nit del 29 d'octubre, aniversari de la marxa de Carles Puigdemont i diversos consellers a Bèlgica, ara fa ja tres anys, i s'allargaria fins el 13 de novembre.