Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Torra convocaria eleccions després del judici del procés

Quan el Tribunal Suprem dicti sentència sobre «els fets d’octubre», el Govern català intentaria dur a terme una última ofensiva que passaria per tornar a intentar la investidura de l’expresident Puigdemont

Quim Torra podria convocar eleccions just després que el TS dictés sentència sobre els encausats en el judici del procés
Quim Torra podria convocar eleccions just després que el TS dictés sentència sobre els encausats en el judici del procés | CatalunyaDiari.cat

 

El temps de Quim Torra al Palau de la Generalitat s’esgota. Amb el judici del procés a la cantonada i amb part de l’independentisme fraccionat, el president català hauria posat data al seu adeu com a cap de l’executiu. Segons ‘El Confidencial’, Torra convocarà eleccions si es veta la investidura de Puigdemont just després del judici del procés.

Quan el Tribunal Suprem dicti sentència sobre «els fets d’octubre», doncs, el Govern català intentaria dur a terme una última ofensiva que passaria per tornar a intentar la investidura de l’expresident Puigdemont. En cas que aquesta tornés a ser denegada, doncs, Torra optaria per convocar eleccions al Parlament.

[predef]diari-de-catalunya-87[/predef]

Puigdemont i el judici marquen el futur de Torra

A Junts per Catalunya ho tenen clar: tornar a intentar la investidura de Puigdemont és el clar objectiu. Si bé és cert que les discrepàncies existents entre els blocs del sobiranisme dificulta la reelecció del gironí, també ho és que, segons el mitjà esmentat, a JxCAT ho intentaran fins l’últim alè.

Carles Puigdemont, a Waterloo
El futur de l'expresident Carles Puigdemont, lligat al de Quim Torra | CatalunyaDiari.cat

 

Fins i tot, en aquesta mateixa línia, apunten al fet que Junts per Catalunya ja tindrien coll avall el ‘no’ d’ERC. Els promotors de la iniciativa, de fet, asseguren que donen per fet que no tirarà endavant. Quelcom, però, que serviria com a pretext ideal per a, gastats tots els cartutxos, Quim Torra pogués convocar noves eleccions al Parlament.

Tot plegat, finalment, cobra encara més força amb la possibilitat que Elsa Artadi deixi el Govern. Una alternativa que la portaveu no descarta i que, segons indiquen, podria acceptar ser la número 2 de Quim Forn en la seva candidatura per Barcelona. 

La primera vista, el 22 de gener

La primera vista del procés judicial contra Sànchez, Cuixart, Junqueras, Forn, Bassa, Romeva, Turull, Rull i Forcadell podria iniciar-se d’aquí a pocs dies just, concretament el pròxim 21 o 22 de gener.