Torra: «Hem guanyat moltes alcaldies independentistes, però hi ha pactes que són inacceptables»

El president també ha assegurat que cridarà els alcaldes a la Generalitat per tenir una «resposta col·lectiva»
Quim Torra ha tornat a demanar unitat a l'independentisme
Quim Torra ha tornat a demanar unitat a l'independentisme | CatalunyaDiari.cat

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat que hi ha pactes municipals que «són inacceptables». «Hem guanyat moltes alcaldies independentistes i estic molt satisfet, però no s'hi val aprofitar de manera conjuntural segons quins vots», ha reblat el president, en clara al·lusió a l'acord que es va trencar a Santa Coloma de Farners entre JxCat i el PSC, i en el qual el president va participar, segons la candidata, Susagna Riera.

 

Torra també ha assegurat que cridarà els alcaldes a la Generalitat per articular una «resposta de país com la del primer i el tres d'octubre». El president de la Generalitat també ha lloat la figura de l'exalcalde de Barcelona, Xavier Trias, de qui ha destacat la seva capacitat de parlar amb tothom. «Sempre et donava la mà, no com d'altres», ha ironitzat en relació al gest de Manuel Valls d'aquest dissabte quan es va negar a donar-li la mà.

 

Reitera la necessitat d'una estratègia comuna entre l'independentisme

Quim Torra ha defensat la importància dels pactes entre forces independentistes a les alcaldies que ho permetien. El president de la Generalitat ha reivindicat en un 'dinar groc' a Amer (Selva), població natal de Puigdemont, la «necessitat» d'unitat d'acció, i ha qualificat de «no acceptables» alguns acords que s'havien produït. Tot plegat, després del rebombori que va aixecar el ple suspès de Santa Coloma de Farners – on Torra té família – i que va acabar amb el trencament del pacte entre socialistes, Junts per Catalunya i Independents per la Selva.

 

Un pacte on la candidata de la formació independentista, Susagna Riera, que havia acordat l'alcaldia reconeixia pressions del mateix president de la Generalitat per desfer el que inicialment s'havia tirat endavant. En aquest sentit, Torra ha assenyalat que «no s'hi val aprofitar conjunturalment segons quins vots».

 

Pacte Santa Coloma Farners
Torra va aturar el pacte de Susagna Riera, al mig, amb Bea Ventura del PSC i Pep Prat, d'Independents | CatalunyaDiari

  

El president ha demanat mantenir la «unitat estratègica» perquè l'independentisme sigui «imparable». «Aquí ens necessitem tots. La nostra força és quan anem tots junts i ara ens enfrontarem a una prova que pocs països tenen al davant. Les d'una sentència», sentenciava. 

 

En aquest sentit,  ha assegurat que es jutja el dret a l'autodeterminació de Catalunya i demana una «resposta de país i col·lectiva de tots». «Necessitaré cridar a tots els alcaldes perquè vinguin a la Generalitat per poder respondre amb claredat», ha reblat Torra.

 

També et pot interessar...

 Comentaris

envia el comentari