Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Laura Borràs, en un míting de Junts per Catalunya amb Quim Torra i Carles Puigdemont.

Torra pren partit per Borràs i marca distàncies amb Puigdemont

L'eurodiputat podria presentar-se a les primàries o, en cas contrari, donar suport a la possible candidatura de Jordi Puigneró

Laura Borràs, en un míting de Junts per Catalunya amb Quim Torra i Carles Puigdemont.
Quim Torra ha anunciat el seu suport a Laura Borràs a les primàries de JxCat. | ACN

Continua la incògnita principal a Junts per Catalunya en el darrer dia, aquest dimecres, 11 de novembre, per formalitzar candidatures a les primàries per ser cap de llista a la Generalitat: es presentarà o no Carles Puigdemont? Ara per ara, han estat dues les persones que han formalitzat que es presenten als comicis interns: Laura Borràs, portaveu de JxCat al Congrés; i Damià Calvet, conseller de Territori i Sostenibilitat. Tot plegat, a l'espera de la decisió de Puigdemont que, si decidís presentar-se com a cap de llista, faria que Calvet i Borràs es retiressin de la cursa.

I aquesta és la incògnita: saber si Carles Puigdemont farà el pas o si preferirà mantenir-se al marge de l'equació i donar suport a un altre nom. El seu favorit és el del conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, que aquest dimecres al migdia encara no ha formalitzat la seva candidatura a les primàries i caldrà veure si ho acaba fent o no. Diverses qüestions, doncs, per resoldre a manca de poques hores per a la fi del termini.

Torra es mulla i evidencia la distància amb Puigdemont

Laura Borràs ha fet finalment el pas i ha anunciat que es presenta a les eleccions primàries. L'anunci, fet a través de les xarxes socials, ha generat diversos suports a la portaveu del partit a Madrid, però n'ha rebut un de molt significatiu: el de l'expresident de la Generalitat fins fa poc més d'un mes, Quim Torra:

Torra no s'ha fet militant de JxCat, fruit de la seva distància amb Carles Puigdemont i especialment amb Jordi Sànchez, però el càrrec que ocupava li dona un evident pes en el món 'puigdemontista'. Amb el seu posicionament, Torra corespon al suport fidel que ha rebut de Laura Borràs al llarg dels darrers anys però, de retruc, evidencia la diferència de posicionament amb el seu predecessor Carles Puigdemont, que si no es presenta és partidari que el candidat sigui Jordi Puigneró.

Mentre Torra dona suport a Borràs, Carles Puigdemont i Jordi Sànchez mantenen els seus recels a situar com a candidata la portaveu a Madrid. Si finalment les primàries continuen endavant, doncs, les diferències entre ells seran públiques. Si, en canvi, Puigdemont optés per presentar-se, podria evitar, o almenys ajornar, les tensions internes.