Torra demana per carta a Sánchez parlar d'autodeterminació

El president de la Generalitat l'insta a reunir-se en les pròximes setmanes

Quim Torra, president de la Generalitat de Catalunya
Quim Torra, president de la Generalitat de Catalunya | Cedida

Quim Torra ha demanat per carta a Pedro Sánchez parlar d'autodeterminació, obviant així la resposta negativa al seu ultimàtum que li va donar el govern espanyol. El president de la Generalitat l'ha instat a celebrar una reunió que s'hauria de dur a terme durant les pròximes setmanes, tal com ja havien acordat durant la seva trobada a la Moncloa el passat mes de juliol. 

Per a Torra és «imprescindible» que es tanquin «els termes del diàleg perquè realment tingui una funció resolutiva del conflicte polític» entre Catalunya i Espanya. «Hem de parlar de tot en profunditat. Del seu projecte per a Catalunya, i també de l'exercici del dret a l'autodeterminació», ha afegit.

Una reunió durant les pròximes setmanes

Aquesta trobada que proposa Torra al Palau de la Generalitat ja va ser acordada quan tots dos presidents es van reunir el passat mes de juliol a la Moncloa, tot i que no es va fixar cap data concreta. No obstant això, la portaveu del govern espanyol va afirmar que no era el moment adequat per celebrar aquesta trobada després que el president de la Generalitat amenaces amb retirar el suport dels independentistes a Pedro Sánchez si no oferia un referèndum d'autodeterminació.

«El president de Catalunya no haurà d'esperar fins al novembre per conèixer la resposta: autogovern, no independència; convivència i no violència. Seguim amb la via oberta al diàleg», va contestar Isabel Celáa. «El govern català ha de garantir la convivència. L'únic que van demostrar l'1 d'octubre de l'any passat és que la societat catalana està fracturada», va insistir.

«Les decisions desmesurades del passat no han de condicionar les decisions que es puguin prendre en un futur. El senyor Torra sap la posició del govern espanyol i s'ha tornat a equivocar. Es va equivocar ahir agitant a la població cap als Mossos i s'ha equivocat avui», ha afegit Celáa.

Torra dona un ultimàtum al govern de Sánchez

Aquest dimarts, Quim Torra va determinar que Pedro Sánchez no tindrà el suport del govern català si no garanteix l'execució d'un referèndum: «Al novembre, l'independentisme no podrà garantir l'estabilitat», va manifestar el President de la Generalitat. «Ja n’hi ha prou de silenciar la veu d’un país, la solució no és un altre Estatut», va afegir.


Comentaris

envia el comentari