Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Quim Torra durant una sessió de ple extraordinari al Parlament (4-1-2020)

Torra demana que l'Estat espanyol «compleixi els seus deutes» amb Rodalies

Torra i Colau han participat en l'obertura de l'estació Zona Franca de l'L10

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha aprofitat la posada en servei aquest dissabte de l'estació de la Zona Franca de la línia 10 Sud del metro per reclamar un front comú del conjunt d'administracions per exigir a l'Estat les inversions necessàries  perquè Catalunya «tingui d'una vegada per totes un servei de Rodalies com cal».

«No podem esperar més», ha dit. Una reivindicació compartida amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que ha proposat aprofitar «la nova etapa de relació amb el govern espanyol» per avançar en la qüestió. Tant Torra com Colau han celebrat la posada en marxa de l'estació de la Zona Franca de l'L10, la primera elevada de la ciutat, perquè donarà servei a barris com La Marina fins ara «aïllats» i als treballadors d'un sector econòmicament estratègic com la Zona Franca. La nova parada és la vuitena de l'L10 que entra en funcionament i ha comportat  una inversió de 40 milions d'euros.

«L'Estat ha de complir amb la llarga llista de deutes que té»

El que ha lamentat el president Torra és que l'esforç inversor que està fent la Generalitat no es correspon amb el que fa el govern espanyol.  És aquí on ha deixat clar que les inversions que està fent la Generalitat «no són suficients per tenir el país que volem» i ha reclamat a l'Estat que «compleixi amb la llarga llista de deutes que té, entre ells Rodalies».

Com el president de la Generalitat, Colau també ha qualificat d'imprescindible que l'Estat inverteixi en la xarxa pública de transport a Catalunya, especialment en Rodalies, perquè en un moment d'emergència climàtica com l'actual és important oferir alternatives a l'ús del vehicle privat.

També et pot interessar...