Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Quim Torra ha cridat a l'independentisme a reprendre la iniciativa i a situar-se en el camí de la «ruptura democràtica» amb l'Estat

Torra denuncia la «flagrant falta d'imparcialitat» del TSJC

La defensa del president de la Generalitat demanarà la recusació de Jesús Maria Barrientos, ja que «s'ha posicionat políticament»

Pancarta per la llibertat dels presos i exiliats polítics que la Junta Electoral va ordenar de retirar
Pancarta per la llibertat dels presos i exiliats polítics que la Junta Electoral va ordenar de retirar | ACN

«Estem davant d'un cas flagrant de falta d'imparcialitat». Així s'expressa la defensa del president de la Generalitat, Quim Torra, per demanar  la recusació del president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Jesús María Barrientos, en el judici que se celebrarà contra Torra el 25 i 26 de setembre per un delicte de desobediència a les resolucions de la Junta Electoral Central sobre els llaços grocs.

L'escrit argumenta que Barrientos «s'ha posicionat sobre els presos polítics, sobre la suposada neutralitat dels espais públics, sobre els llaços grocs, sobre la resolució de la JEC i fins i tot sobre la ideologia i posicionament polític» del president de la Generalitat. «És difícil imaginar una major falta d'imparcialitat que la que concorre en el recusat», conclou.

A judici el 25 i 26 de setembre

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha fixat com a data del judici del president de la Generalitat, Quim Torra, els dies 25 i 26 de setembre. El cap del Govern s'enfronta a acusacions de desobediència, per la polèmica negativa inicial a retirar llaços grocs del Palau de la Generalitat durant els primers dies de la campanya electoral. 

El Parlament havia establert justament aquests dos dies per celebrar el debat de política general. La sala ha rebutjat citar com a testimonis una dotzena de vocals de la JEC demanats per la defensa de Torra, ja que considera que «no es justifica cap relació personal amb les conductes atribuïdes a l'acusat».

També et pot interessar...