Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El president de la Generalitat, Quim Torra, durant el ple del Parlament el 4 de gener de 2020

Torra presenta un recurs al Suprem per reclamar suspendre la decisió de la JEC

La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha admès que el Parlament «no acceptarà ni acatarà» la seva inhabilitació

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha presentat un recurs contenciós-administratiu al Tribunal Suprem per reclamar la presa de mesures cautelaríssimes per suspendre la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) d'inhabilitar-lo. El màxim càrrec del Govern sosté que en cas de desestimar-se s'estarien vulnerant els «drets fonamentals». La defensa de Torra assegura que aquesta vulneració ja s'ha dut a terme en la resolució de la JEC. Paral·lelament, Torra avança que no atendre el recurs causarà un «greu conflicte constitucional».

El Govern desobeirà la JEC

La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, justifica la decisió del dirigent apuntant que malgrat perdre la condició de diputat al Parlament  podria seguir exercint de president. Budó s'empara en què la normativa no especifica que el principal càrrec hagi de ser diputat al Parlament en el marc del cessament, tot i que per ser escollit president sí que cal.

A més, ha admès que la cambra baixa «no acceptarà ni acatarà» la inhabilitació de Torra  i ha etzibat que «la convocatòria immediata d'eleccions no està sobre la taula» Budó també ha anunciat que s'han establert contactes amb els gabinets de Pedro Sánchez per «trobar l'abans possible la data de trobada acordada en la conversa a finals d'any». Així mateix, el comitè de l'Executiu català centra l'atenció a concertar la cita entre els partits i entitats independentistes abans que establir la taula de diàleg acordada entre ERC i PSOE en el desbloqueig de la investidura.

També et pot interessar...