Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El president de la Generalitat, Quim Torra.

Torra anuncia que desobeirà la decisió de la jutgessa i confinarà el Segrià

Ho ha anunciat en roda de premsa

El president de la Generalitat, Quim Torra.
El president Quim Torra, en una imatge d'arxiu. | ACN

El president Torra  ha anunciat aquest dilluns, 13 de juliol, que desobeirà la decisió de la jutgessa de Lleida i imposarà per decret llei el confinament a Lleida i el Baix Segrià. Així ho ha anunciat ell mateix en roda de premsa a mig matí, al costat del vicepresident del Govern, Pere Aragonès. «Assumeixo totes les conseqüències que se'n derivin», ha explicat el president de la Generalitat, que ha detallat que aquesta tarda convocarà un Consell Executiu extraordinari per aprovar el decret llei que haurà de sustentar jurídicament el confinament.

«Aplicarem les mesures més enllà del que digui la instància que sigui, que no té com a prioritat absoluta la salut i la vida de les persones», ha rubricat Torra, que ha elogiat l'actitud dels ciutadans de Lleida i la resta de municipis en qüestió perquè «estan seguint les recomanacions de la Generalitat».

C's i els Comuns hi diuen la seva

El president de C's al Parlament, Carlos Carrizosa, ha retret al Govern que no hagi seguit els «tràmits legals» per endurir el confinament de Lleida i set municipis més. «Si no, s'haurà de pensar que el que busca és victimisme i conflicte competencial», ha afegit a través del seu compte de Twitter. A més, Carrizosa  ha afegit que «els ciutadans mereixen que les mesures sanitàries amb greus repercussions econòmiques es prenguin amb criteris tècnics i perquè siguin imprescindibles». 

Per la seva banda, el portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha instat la Generalitat a pactar amb el govern espanyol la fórmula jurídica per confinar la població del Segrià. Ho ha proposat en una roda de premsa aquest dilluns després que un jutjat de Lleida deixés sense efecte l'ordre del Govern que enduria el confinament de la ciutat i de bona part de la comarca. «Recuperar la certesa passa perquè el Govern de la Generalitat  arribi a un acord amb l'Estat per retornar la seguretat sanitària i jurídica a tot el país», ha dit Mena, que ha atribuït el revés judicial a «les improvisacions» de l'executiu català i al fet que tingui «la mirada posada en la campanya electoral».