Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Quim Torra ha tornat a demanar unitat a l'independentisme

Torra, davant el TSJC, reconeix que va desobeir amb els llaços grocs

El president de la Generalitat assumeix com a pròpies les decisions i assenyala una estratègia de PP i C's

Quim Torra ha tornat a demanar unitat a l'independentisme
Torra va assumir com a pròpies totes les decisions sobre aquesta qüestió i insisteix que «l'última responsabilitat» és seva | CatalunyaDiari.cat

El president de la Generalitat, Quim Torra, va admetre davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que va desobeir les ordres de la Junta Electoral Central (JEC),  després de la polèmica amb l'ens electoral per la retirada dels llaços grocs de la façana del Palau, segons l'àudio difós al qual ha tingut accés TV3. «Sí, vaig desobeir, perquè jo em dec a un mandat superior de la ciutadania de defensa dels drets humans», va manifestar el president.

S'apropia l'última responsabilitat

A més, Torra va assumir com a pròpies totes les decisions sobre aquesta qüestió i insisteix que «l'última responsabilitat»  és seva. D'altra banda, assenyala una operació de PP i C's per portar-lo davant els tribunals. Segons el president català, l'ordre de la JEC era «manifestament il·legal» i estava dictada per un òrgan no competent que no és una autoritat superior a ell. «Si s'hagués hagut de complir implicava competències de les quals jo no disposava», afegeix davant el tribunal. 

Pancarta en favor de la llibertat dels presos polítics al balcó del Palau de la Generalitat | CatalunyaDiari.cat

 

D'aquesta manera, amb l'àudio difós per TV3, queda palès que Torra assumeix totes les decisions sobre l'acusació a què s'enfronta. L'acusació de desobediència es basa en el fet de no haver atès l'ordre de la JEC de retirar de la façana del Palau de la Generalitat la pancarta de suport als «presos i exiliats», acompanyada d'un llaç groc, penjada en període electoral. Després Torra va canviar la pancarta per una altra amb un llaç blanc i un traç vermell, que tapava l'altra. Finalment, al Palau de la Generalitat s'hi va penjar una pancarta en favor de la llibertat d'expressió.

També et pot interessar...