Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Quim Torra

Torra diu que dimitirà si no es veu amb «força ni confiança» per comandar la independència

El president de la Generalitat ha assegurat que el seu «compromís amb la gent és portar el país a la independència»

Quim Torra
El president de la Generalitat ha admès que seria capaç de dimitir en cas de no tenir forces ni confiança | Cedida

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat a Rac1 que deixarà el càrrec si un dia no té «la força ni la confiança» per portar Catalunya a la independència. «El meu compromís amb la gent és portar el país a la independència. El dia que vegi que no tinc ni la força ni la confiança per portar aquest país a la independència deixaré la presidència», ha dit.

Força envers la sentència del Suprem

Torra també ha descartat convocar eleccions com a resposta a la sentència. «No em sembla que la millor via sigui unes eleccions que provoquen una confrontació entre nosaltres», ha dit, demanant estar «forts i units» davant de la decisió del Suprem.

Així mateix,  Quim Torra ha qualificat d'«èxit immens» la manifestació independentista d'aquesta Diada de l'11 de setembre i ha assegurat que marca la fi d'una etapa. «Avui es tanca una etapa i es comença a respondre ja les sentències posant l'objectiu d'independència al centre de l'acció política», ha afirmat en una atenció als mitjans a la confluència de la plaça d'Espanya de Barcelona amb l'avinguda del Paral·lel, epicentre de la mobilització convocada per l'ANC i Òmnium.

Ho ha dit en referència al judici sobre el referèndum de l'1 d'octubre de 2017 que s'ha celebrat al Tribunal Suprem. Torra ha recordat que el lema de la protesta és 'Objectiu: independència' i ha afegit: «És això el que farem». També ha carregat contra els «pronòstics interessats que no volien que avui fos un èxit» i ha insistit a destacar el caràcter massiu de la manifestació: «El poble de Catalunya mai falla».

També et pot interessar...