Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Quim Torra

Torra, diputat sense votar als plens: la nova 'solució' independentista a la seva inhabilitació

La solució defintiva s'haurà d'haver pres abans del proper ple, previst per dilluns a les tres de la tarda

Quim Torra
El president de la Generalitat, Quim Torra, en una imatge d'arxiu a Palau. | Catalunya Diari

L'embolic de la inhabilitació de Quim Torra com a diputat al Parlament de Catalunya continua vigent, però s'haurà de resoldre abans del proper dilluns a les tres de la tarda, quan hi ha convocada la propera sessió plenària a la cambra catalana. Durant el cap de setmana es preveuen intenses converses entre els partits independentistes per trobar l'encaix al trencaclosques: esquivar la inhabilitació i impedir que els acords del Parlament puguin ser impugnats.

Torra, diputat sense votar?

Una de les vies que s'obren per mirar de concretar una escletxa passa perquè el president Torra mantingui l'acta de diputat, però alhora que no exerceixi el seu dret a vot al Parlament. D'aquesta manera, Torra se saltaria la decisió de la seva inhabilitació com a diputat, però no posaria en perill les decisions a prendre per part de la cambra catalana. La preocupació principal és la tramitació dels pressupostos de la Generalitat, que s'ha d'endegar en els propers dies al Parlament.

La via compta amb partidaris i detractors i des de Junts per Catalunya s'han mostrat fins ara, públicament, reacis a aquest mètode. Manca saber, però, si es trobarà alguna alternativa de consens entre postconvergents, ERC i CUP en les properes 48 hores, les que falten per al ple de dilluns. S'espera, doncs, que aquest sigui un cap de setmana de molts contactes entre les formacions independentistes per tal de concretar una nova 'solució' a una decisió judicial controvertida.

Mantindrà la presidència fins a la inhabilitació definitiva

Cal subratllar que on no hi ha discussió és en la continuïtat de Torra com a president de la Generalitat fins que la sentència no sigui ferma: el mateix president espanyol Pedro Sánchez ha reconegut que la llei no ho impedeix fins a la inhabilitació definitiva.

També et pot interessar...