Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Torra

Quim Torra es va entrevistar amb un dels CDR detinguts

El president de la Generalitat va mantenir contacte directe amb un dels membres del CDR posteriorment arrestats, segons avança l’agència EFE

Torra
Torra hauria mantingut contacte directe amb els CDR detinguts, segons EFE | Catalunya Diari

 

La detenció dels 9 CDR acusats de terrorisme continua a l’ull de l’huracà. Ara, però, qui ha aparegut a escena és la figura de Quim Torra, a qui es relaciona directament amb els plans previstos pels CDR. Segons avança avança l’agència EFE, un dels arrestats assegura que s’hauria reunit amb el president de la Generalitat, tot i que se’n desconeix el contingut de tot el què es va parlar en aquesta trobada.

En aquesta mateixa línia, ‘La Vanguardia’ assegura també que el cap de l’Executiu català hauria mantingut contactes amb els individus posteriorment detinguts per la Guàrdia Civil a través de terceres persones. El Govern, tot i això, no dona «cap credibilitat» a aquestes informacions perquè, segons argumenten, totes aquestes es basen en «filtracions».

Torra, a l’ull de l’huracà

I és que la informació, si més no, ha aixecat força polseguera.  Lorena Roldán, cap de files de Ciutadans a Catalunya, no s’ha mossegat la llengua a l’hora d’afirmar que  Quim Torra és «la benzina dels comandos separatistes». La portaveu de C’s fins i tot ha anat més enllà i ho ha titllat de «gravíssim» perquè Torra, segons ella, «no només els ovaciona, els defensa i els aplaudeix al Parlament, sinó que, en cas de confirmar-se aquesta informació, podria també haver estat al corrent de les seves accions i fins i tot planejar ajudar-los».

Entre els objectius dels arrestats en el marc de  l’’Operació Judes’ hi havia col·lapsar les comunicacions a Catalunya entre el segon aniversari de l’1-O i la sentència del procés, segons han revelat al llarg d’aquesta setmana fonts de la investigació.

A part, segons d’altres fonts policials citades per ‘El País’, els arrestats haurien planejat col·locar explosius en punts determinats de l’AP-7, una de les vies més transitades de Catalunya.

També et pot interessar...