Quim Torra envia una carta a Pedro Sánchez: «Vostè no m'ha de donar lliçons»

La consellera de Presidència, Meritxell Budó, considera que «negar-se al diàleg és en aquest moment és una irresponsabilitat absoluta»

Quim Torra ja sap que no s'ajornarà el seu judici
Quim Torra envia una carta a Pedro Sánchez: «Vostè no m'ha de donar lliçons» | Catalunya Diari

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha enviat una nova carta al cap del govern espanyol, Pedro Sánchez, tal com ha explicat la consellera de Presidència, Meritxell Budó. «Negar-se al diàleg és en aquest moment és una irresponsabilitat absoluta que estic convençut que la comunitat internacional no entendrà de cap manera», diu Torra en la carta.

El cap del Govern ha enviat la segona missiva a Sánchez des que ha sortit la sentència del Suprem. En la carta d'aquest dissabte, Torra exigeix al president espanyol que «assumeixi la seva responsabilitat de fer política democràticament». El president del Govern l'ha enviat després que Sánchez no li respongui la trucada de telèfon d'aquest matí.

Budó desmenteix Sánchez

En aquest sentit, la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, s'ha preguntat: «Si en aquests moments amb tot el que està passant i amb la crisi política que hi ha, Sánchez no es capaç ni de parlar a través d'una trucada telefònica, quan farà política i deixarà d'amargar-se darrere el ministre de l'Interior i els cossos de seguretat i donarà la cara per afrontar des de la política el que és un problema polític? ».

A més, Budó ha replicat al president del govern espanyol en funcions que és «rotundament fals» que el Govern i el president Torra no hagin condemnat la violència, la condició que des de la Moncloa han posat al president català per tornar-li la trucada. «És rotundament fals que el Govern no doni suport als Mossos i que no ens haguem preocupat ni haguem visitat persones ferides ja siguin policies, manifestants o periodistes», ha afegit.

Torra, a Sánchez: «No m’ha de donar lliçons»

Sánchez
Torra, a Sánchez: «No m’ha de donar lliçons» | Catalunya Diari

El president comença la carta lamentant que, després d'haver tornat a emplaçar Sánchez al diàleg, i que no ha atès la seva trucada telefònica aquest migdia, Torra ha de contestar-li el Whatsapp que ha enviat el gabinet de la Moncloa a la premsa: «Una manera impròpia de respondre per un president de govern», ha opinat.

«Vostè no m'ha de donar lliçons de condemnar i lluitar contra la violència perquè jo, igual que el moviment independentista durant tots aquests anys, he lluitat sempre i condemnat sempre totes les violències», continua Torra a la carta.

El president del Govern també constata que Sánchez «es nega a parlar» amb el representant dels catalans i, «encara pitjor», es nega a establir «cap mena de diàleg». És per això que Torra assegura que Sánchez torna a posar de manifest que no té «cap relat polític» ni «cap proposta» per a Catalunya.

Torra ja va enviar una carta dilluns a Sánchez i al rei Felip VI, el mateix dia que es va conèixer la sentència del Suprem. En aquell cas va demanar-los una reunió urgent tenint en compte la «gravetat de la situació». En l'escrit, el president assegura que la resolució judicial «empitjora» la situació i «allunya» una solució i una sortida que, segons ha dit, des de Catalunya no s'ha deixat mai de perseguir.

També et pot interessar...


Comentaris
Patricia García Ventura
Desde luego Sánchez no puede dar lecciones a nadie, ni ningún líder de los partidos políticos.
Toni
Y tu chistorra eres lo peor k ha tenido en muchos años.... Cataluña
Eva
No pot peró voté sr torra es un poca solta, está deixant fer al violents i aixó ho pagarem tots els catalans, sento vergonya aliena
Xavi
Lecciones no se,pero unos amigos en prisión si te harían falta pordescerebrado

envia el comentari