ÚLTIMA HORA

🚨 Les UCI es desborden a Catalunya tot i la millora d'alguns indicadors sanitàris

URGENT

🚫 El Govern allarga les restriccions contra la pandèmia a Catalunya

Quim Torra i Ramon Espadaler discuteixen sobre l’ús de l’escut de la Generalitat

El secretari general d’Units per Avançar li recrimina que «s’apropiï de manera partidària del símbol de tots»

Imatge de la polèmica pancarta a la casa de Waterloo
Imatge de la polèmica pancarta a la casa de Waterloo | CatalunyaDiari.cat

L'acte per celebrar el retorn de Carles Puigdemont a Bèlgica no podia quedar exempt de polèmica. El secretari general d'Units per Avançar, Ramon Espadaler, ha criticat a través de Twitter l'ús de l'escut oficial de la Generalitat en una pancarta on posava «República Catalana» a la part exterior de la casa de Waterloo.

«És imprescindible regular per llei els usos de l'escut de la Generalitat, tal com en el seu dia va fer el Parlament amb l'himne, la senyera i la festa nacional», ha reclamat Espadaler, que al mateix temps ha lamentat «que sigui el mateix president Torra qui s'apropiï partidàriament d'un símbol de tots».

Torra i Espadaler es responen mútuament

Davant aquesta interpel·lació, el president de la Generalitat va voler respondre al secretari general d'Units per Avançar: «Entenc que per vostè aquest sigui un tema extraordinàriament important. Però miri, a mi em preocupaven els exiliats, els presos polítics, el miler de catalans investigats i processats per defensar la democràcia, i com fem efectiva la República».

Espadaler no va seguir insistint amb una nova publicació que «el president, les institucions i els símbols d'autogovern ens representin a tots i s'ajustin a la legalitat no és tan sols una qüestió formal, sinó el reflex i l'expressió del respecte que teniu, o no, per un país plural». En aquest sentit, va voler acabar amb la discussió assegurant que «l'important és trobar solucions que no divideixin els catalans».


Comentaris

envia el comentari