El president Quim Torra s'ha unit a una marxa independentista a Girona

Torra evita condemnar els actes violents viscuts el dimarts a Catalunya

El president ha assegurat que «és fantàstic» que la gent es mobilitzi

Tothom esperava aquest dimecres la reacció i valoració del president de la Generalitat, Quim Torra, envers els diversos  actes de violència que es van viure aquest passat dimarts al vespre en totes les capitals catalanes arran de la sentència del procés.

A primera hora del matí, Torra ha convocat una reunió  amb el conseller d'Interior, Miquel Buch, el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, i la consellera de Presidència, Meritxell Budó.

Ha participat en una marxa a Caldes de Malavella

L'objectiu d'aquesta trobada era valorar la situació que es viu a Catalunya  i, una vegada finalitzada, el president no s'ho ha pensat dues vegades i s'ha traslladat fins a Caldes de Malavella (Girona), des d'on s'ha sumat a una de les marxes previstes pel dia d'avui, i on ha comptat amb la companyia i participació de l'exlehendari, Juan José Ibarretxe.

Des d'aquí, Torra ha dit que «hem vingut a expressar el nostre suport a milers de persones que estan als carrers i a les autopistes de Catalunya i al dret d'autodeterminació dels catalans». Tanmateix, ha recordat que el Govern està «al costat de les persones» i que, per tant, també al de «totes les manifestacions que s'estan duent a terme a Catalunya».

Torra celebra que la gent es mobilitzi

Sense fer referència als actes d'aquest dimarts al vespre, el president ha seguit dient que: «És fantàstic veure al poble mobilitzat i en marxa i compartir aquests moments amb la gent». D'altra banda, el president del Poder Judicial, Carlos Lesmes, sí que ha recordat a Torra que, malgrat que els ciutadans tenen el seu dret a manifestar-se, han de ser els representants públics i polítics com Torra els que delimitin els límits, els quals, segons Lesmes, no s'haurien de sobrepassar.

 

També et poden interessar...