IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Torra exigeix a Rajoy que publiqui «immediatament» el nomenament dels consellers

El president de la Generalitat ho ha fet a través d'una carta

Imatge d'arxiu de Quim Torra.
Imatge d'arxiu de Quim Torra. | CatalunyaDiari.cat

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha enviat aquest divendres, 25 de maig, una carta al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, per exigir-li que publiqui «immediatament i sense dilaciona» els nomenaments dels consellers al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC). 

Tanmateix, Torra adjunta el dictàmen de la Comissió Jurídica Assessora, on s'indica que la composició del gabinet és atribució del cap de l'executiu català i no està sotmesa a cap control arran el 155, el que signifiica que avala que els presos polítics i els exiliats puguin prendre possessió del càrrec.

  

Rajoy es nega a publicar el nomenament dels consellers 

«Li demano que procedeixi immediatament i sense més dilacions a l’autorització de la publicació del decret perquè immediatament puguin prendre possessió els membres el nou govern, es posi fi a l’aplicació de l’article 155, que tant ha perjudicat el nostre país, i es comenci a restablir la normalitat institucional a Catalunya», reclama Torra en la missiva. 

I és que cal recordar que Mariano Rajoy es va negar, aquest passat dimecres 23 de maig, a publicar els nomenaments dels consellers al DOGC, ja que entre els membres del gabinet hi ha dos consellers empresonats —Jordi Turull i Josep Rull— i dos a l'exili —Lluís Puigs i Toni Comín. 

Així doncs, Rajoy explicava que si el recentment investit president de la Generalitat no eliminava els noms dels consellers a la presó i a l'exili, ell es negaria a publicar els noms dels nous consellers al document oficial.

Torra demanarà mesures cautelars urgents al TSJC

Finalment, el president del Govern recorda a la carta les conclusions del dictamen adoptat per unanimitat. I és que el text jurídic afirma que «en el cas que no s'atorgui o que es denegui expressament, els òrgans que han d'autoritzar la publicació del Decret incorren en un incompliment que és contrari a l'ordenament jurídic i, per tant, susceptible de control judicial». 

Tot i que Torra no en fa referència a la carta dirigida a Rajoy, en un comunicat el Govern ha anunciat que el president de la Generalitat demanarà mesures cautelars urgents al TSJC i que no descarta una querella per prevaricació contra Rajoy.
 


Comentaris

envia el comentari