Quim Torra avisa que serà molt exigent amb Pedro Sánchez per ser «còmplice de la repressió» a Catalunya

Quim Torra durant el seu discurs en el debat d'investidura
Quim Torra durant el seu discurs en el debat d'investidura | CatalunyaDiari.cat

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha volgut recordar en una breu intervenció durant el Consell Nacional extraordinari que ha celebrat el PDeCAT que «el PSOE també ha estat còmplice de la repressió i involució democràtica» que s’ha viscut a Catalunya en els darrers mesos i per això ha avisat que tant el seu govern, com els diputats del PDeCAT al Congrés seran «molt exigents» amb la gestió que fa el nou president espanyol.

En aquest sentit, Torra ha demanat una reunió amb Pedro Sánchez per debatre sobre la situació catalana: «Dialoguem, la situació gravíssima que viu Catalunya no pot durar ni un dia més». Per això, sol·licita un «diàleg, mediació o negociació»  que sigui de forma bilateral «de govern a govern» i li demana a Sánchez que «faci passos i prengui riscos».

Celebra la caiguda de Rajoy

D’altra banda, Torra ha celebrat la caiguda del govern de Mariano Rajoy i que hagi estat precisament el dia que feia 8 mesos de l'1 d'octubre: «Ha caigut aquest govern que fa vuit mesos enviava la policia a carregar contra ciutadans indefensos que votaven i ho hem de celebrar». «Ens volien escapçats i resulta que els escapçats són ells», ha afegit.

Puigdemont no es dona per satisfet

Carles Puigdemont també va optar per referir-se a la moció que va tombar l’executiu de Rajoy. No va voler fer, però, llenya de l’arbre caigut. El mateix Puigdemont va tenir una reacció dominada en tot moment per la lògica i la serenitat recordant: «Si nosaltres fóssim de venjança, avui ja ens podríem donar per satisfets». Tot i això, el gironí va remarcar: «Però com que som de justícia, avui encara no podem celebrar res. Ens queda una llarga lluita i un llarg camí per vèncer les injustícies, que són moltes i persistents».


Comentaris

envia el comentari