Quim Torra portarà «fins al final» el resultat de l’1-O

El president de la Generalitat també va reivindicar el 27-O perquè si no, «de què hauran servit els sacrificis?»
Imatge de Quim Torra durant la presentació del pla de GOvern
Imatge de Quim Torra durant la presentació del pla de Govern | Cedida

Durant el matí d’aquest dissabte 29 d’octubre, es va dur a terme l’entrega de la Medalla Carrasco i Formiguera a l'Associació de Víctimes de l'1 d’Octubre, una distinció que concedeix el partit Demòcrates de Catalunya. En aquesta entrega, Quim Torra, president de la Generalitat, va manifestar que apostaran per «portar fins al final» el resultat que es va obtenir el passat 1-O, una «victòria» tal com va qualificar i, a més, també va assegurar que reivindicarien el 27-O: «El dia que vàrem proclamar políticament la independència de Catalunya».

 

Quim Torra sobre l'1-0: «El dia de la victòria»

En el discurs que Torra va fer durant l’entrega d’aquesta medalla, el president va formular la següent pregunta «Si tot això realment no ho portem fins al final, de què hauran servit tots aquests sacrificis des de Carrasco fins ara?». D’aquesta manera el president de la Generalitat va fer una crida per tal que es recuperés l’esperit de l’1-O. 

 

D'altra banda, Quim Torra va voler defensar l’1-O com «el dia de la victòria» , ja que va ser un dia on «es va votar i es va guanyar». Per això, va afegir que «és impossible pretendre que la democràcia no guanyi perquè la democràcia i la pau sempre guanyen».

Arxiu
Quim Torra i Carles Puigdemont, en una imatge d'arxiu.  | CatalunyaDiari.cat

 

Es persegueix «la llibertat de Catalunya»

D’aquesta manera, el president va denunciar durant el seu discurs una «repressió que mai entendrem», com la que es va viure el passat 1-O. En aquest sentit, va voler cridar la població perquè afrontessin els pròxims dies «sense por», ja que en realitat el que estan fent, segons Torra, és perseguir «la llibertat de Catalunya».

 

Per una altra banda, Toni Castellà, líder de Demòcrates per Catalunya, DC, i diputat pel partit polític Esquerra Republicana de Catalunya al Parlament, va afirmar que tots els independentistes «es mantindran fidels al mandat» de l’1-O i va afegir que «no podran amb nosaltres i la república catalana serà una realitat».

 

El pla de Govern de Torra per als propers quatre anys

Quim Torra va anunciar el passat dimarts 25 de setembre el seu pla de govern per als pròxims quatre anys, basat en quatre grans eixos per tal d’aconseguir que es proclami la república catalana. Per una banda, vol recuperar totes les lleis socials suspeses pel Tribunal Constitucional i impulsar un Fòrum Cívic, Social i Constituent que permeti fer les primeres passes la república. D'altra banda, demana la restitució de totes les institucions catalanes després de l’aplicació del 155 per proclamar Carles Puigdemont com el president de la Generalitat.Comentaris

envia el comentari