Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Generalitat

Torra retorna a la Generalitat la pancarta de «llibertat presos polítics» i el llaç groc

El president va retirar-la després que la Junta Electoral li demanés i d'acabar rebent una querella per desobediència

Generalitat
Torra va retirar els símbols per exigència de la Junta Electoral i en rebre una querella | CatalunyaDiari.cat

 

El president de la Generalitat, Quim Torra, no ha esperat ni un sol dia. I passat el període electoral, ha retornat a la façana del Palau la pancarta que reclama la «llibertat dels presos polítics i exiliats», en català i en anglès, amb un llaç groc que acompanya la llegenda.

Torra va retirar-ladesprés que la Junta Electoral li reclamés treure-la de la façana per entendre que en campanya electoral no podia estar penjada del balcó de la plaça Sant Jaume. Abans, però, el president s'hi va resistir, cosa que li va provocar acabar rebent una querella per desobediència a l'ordre de retirada. Aquest dilluns al matí, acabat el període electoral, la pancarta ha tornat a lluir des del mateix balcó que ho va fer fa setmanes.

[predef]fb-catalunya-345[/predef]

Torra demana que el pròxim alcalde de Barcelona faci el mateix a l'Ajuntament

Quim Torra va demanar abans de la jornada electoral d'aquest diumenge que el proper alcalde de Barcelona mantingués els símbols a la façana de l'Ajuntament: «Necessito que l'alcalde aguanti la pancarta de 'llibertat presos polítics' amb totes les conseqüències». En el míting de JxCat del passat dimecres a la tarda a Sant Andreu, Torra va lamentar que la ciutat hagués «abdicat» de ser la capital de Catalunya durant els quatre anys del mandat d'Ada Colau.

Torra opina que Barcelona ha deixat de ser la capital de Catalunya durant els quatre anys del mandat de Colau al consistori: «No ha estat al costat del país». Segons el president, aquesta capitalitat l'han hagut d'assumir altres ciutats com ara Girona.

Per això, el cap del Govern  creu que Barcelona ha de tornar a estar al costat de les institucions catalanes, i que a la plaça Sant Jaume s'hi parli «el mateix llenguatge» per defensar les idees «amb totes les conseqüències». En aquesta línia, Torra pregava que el proper alcalde de Barcelona fos de JxCat, perquè garantiria defensar el dret a l'autodeterminació.

També et pot interessar...