Torra: «No deposaran mai més cap Govern perquè no ens rendirem»

El president de la Generalitat defensa que la fórmula passa «pel mandat democràtic, per no rendir-se i per tornar-hi fins a aconseguir-ho»

Quim Torra ha anunciat que iniciarà la seva vaga de fam aquest diumenge
Quim Torra ha anunciat que iniciarà la seva vaga de fam aquest diumenge | ACN

 

El president de la Generalitat, Quim Torra, s'ha dirigit als qui amenacen amb un nou 155 a Catalunya per advertir-los que no deposaran mai més cap Govern.«No ens rendirem», ha afegit el president català en el marc de l'acte a Falset de presentació del llibre 'Antoni Vidal i Talarn i Pere Joan Barceló (Carrasclet). Dos defensors de la terra (1700-1720)', obra pòstuma de l'historiador Antoni Muñoz. 

Torra s'ha referit al 2019 com l'any de «l'esperança» i ha fet una crida a tenir confiança. I és que segons el president de la Generalitat, Catalunya té la fórmula i passa «pel mandat democràtic, per no rendir-se i per tornar-hi fins a aconseguir-ho».

El 155 com un «nou cop d’estat»

Torra ha afirmat que els que amenacen Catalunya amb un altre 155 pretenen donar un «cop d'estat», i els ha respost: «No els ho podem tolerar, ni més atacs a la democràcia».

Segons ha explicat, és conscient que és la lluita pels drets civils, socials i nacionals la que portarà la República, i no a l'inrevés. Per això, ha demanat que es lluiti per aquests drets fins a aconseguir-la. «Tenim davant nostre un moment històric, un moment de dignitat nacional com serà el judici», ha afegit referint-se a la causa oberta contra els líders independentistes per l'1-O.

Sobre el llibre presentat aquest dijous al vespre, Torra ha lloat la figura d'Antoni Muñoz i s'hi ha referit com «un home extraordinari i un historiador molt acurat que ha deixat petjada». També ha reivindicat que l'historiador narri en la seva obra l'última victòria dels catalans contra els borbònics, uns fets que, segons Torra, són desconeguts per molts catalans.

 
El secretari general del Partit Popular, Pablo Casado
El secretari general del Partit Popular, Pablo Casado | Gtres

 

Casado promet un 155 «immediat»

Les declaracions del president Torra arriben arrel de les recents paraules de Pablo Casado, líder del PP, qui ha assegurat que si arriba a ser president de l’estat, «al primer Consell de Ministres quan arribem a la Moncloa aprovarem el 155, deposarem el govern de la Generalitat, nomenarem un nou govern i assumirem les competències en administracions penitenciàries perquè deixi d’haver-hi homenatges humiliants».

Inclús ha afirmat que: «Prendrem el control dels Mossos perquè es posi ordre a les presons de Catalunya, prendrem el control dels comptes perquè no es malversi els diners de tots els espanyols, i sobretot, posarem ordre a l’educació i als mitjans de comunicació públics perquè cessi la propaganda i l’adoctrinament que pretén a mitjà termini acabar amb la història d’Espanya».


Comentaris

envia el comentari