Torra defensa obrir les escoles i tornar a la feina «sí o sí»

El president de la Generalitat adverteix que vénen «tres setmanes decisives»

Imatge de Quim Torra, durant una reunió telemàtica
Torra insta els catalans amb tornar a la feina amb «compromís cívic» | Catalunya Diari

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha defensat aquest diumenge obrir els col·legis malgrat la pandèmia: «Ara hem de tornar a la feina sí o sí i hem d'obrir les escoles sí o sí», i ha demanat un esforç més per aplanar la corba del coronavirus.

Torra ha dit que arriben dies decisius i que cal «una revolució de la solidaritat i compromís cívic», en clausurar la 52 Universitat Catalana d'Estiu (UCE) a Prada de Conflent (França), en un acte presencial però retransmès telemàticament.

«Aconseguim estabilitzar una situació que a Catalunya es presentava molt complicada, però no podem seguir amb aquesta situació. Hem d'aplanar la corba per enfrontar-nos amb garanties a la tornada a la feina i, sobretot, a l'obertura de les escoles», i ha afegit que el Govern es bolcarà per millorar les xifres sobre el virus.

Un esforç necessari per aconseguir-ho

Les declaracions del president a Prada de Conflent tenen lloc dos dies després del toc d'atenció a la ciutadania davant de les xifres de contagi de la Covid-19, quan va aprofitar l'ocasió per demanar «un esforç molt superior» per aplanar la corba abans del retorn a l'escola i a la feina després de les vacances d'estiu.

«Demano a tothom focus absolut en aquesta emergència», va publicar el president català el passat divendres, 21 d'agost, al seu compte personal de Twitter. Torra va advertir que vénen «tres setmanes decisives» per reduir l'expansió del coronavirus i va demanar fer front a la represa de l'activitat «amb les màximes garanties».


Comentaris

envia el comentari