Quim Torra creu que el judici oral contra els líders del procés és una «infàmia»

El president de la Generalitat ha assegurat que «no acceptarà cap sentència que no sigui la de la lliure absolució»

El president de la Generalitat, Quim Torra, creu que el judici oral per l'1-O és una infàmia
El president de la Generalitat, Quim Torra, creu que el judici oral per l'1-O és una infàmia | CatalunyaDiari.cat

Aquest dijous 25 d’octubre, el Tribunal Suprem ha obert el judici oral contra els líders processats pel procés sobiranista. Per aquest motiu Quim Torra ha volgut denunciar que aquest fet suposa una «infàmia» i que «s’enfrontaran» a les sentències que decideixin: «No acceptarem una sentència que no sigui la de la lliure absolució  i no n’acceptarem cap altra. I que, si fos el contrari, ens enfrontarem a aquestes sentències amb la determinació de l’1-O i amb la força del 3 d’octubre».

Arran d’aquesta decisió, Quim Torra ha assegurat i ha advertit a l’Estat que els catalans «no acceptaran» una sentència que no sigui «l’absolució» dels 18 processats, també ha lamentat que aquesta «infàmia» s’hagi «consumat», ja que esperava que «la causa general contra l’independentisme» acabés arxivant-se, però no ha estat el cas.

Judici oral contra els 18 líders del procés

Finalment, el Tribunal Suprem ha confirmat aquest dijous que es tanca la investigació per l’1-O i, a continuació, ha informat que obre un judici oral contra els 18 líders del procés, entre els quals es troben nou consellers, juntament amb Carme Forcadell, l’expresidenta del Parlament, i Oriol Junqueras, l’exvicepresident de la Generalitat de Catalunya. 

Així doncs, el president de la Generalitat ha lamentat que l’Estat «segueixi judicialitzant la política» i ha assegurat que «amb l’obertura de judici oral al Suprem es consuma la infàmia». A més a més, Torra ha afegit que «no només es jutjaran polítics honorables sinó els 2,3 milions de catalans que vam votar l'1-O». I ha volgut reafirmar les seves paraules a través del seu compte oficial de Twitter: «No acceptarem cap sentència que no sigui la lliure absolució i ens hi enfrontarem amb la força de l'1 i el 3 d'octubre».


Comentaris

envia el comentari