Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Torra Diada 11-S

Torra diu que la manifestació de la Diada és un «èxit immens»

El president celebra que «el poble de Catalunya mai falla»

Quim Torra al Palau de la Generalitat
Quim Torra ha parlat de llibertat i democràcia al Palau de la Generalitat | Cedida

 

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha qualificat d'«èxit immens» la manifestació independentista d'aquesta Diada de l'11 de setembre i ha assegurat que marca la fi d'una etapa. «Avui es tanca una etapa i es comença a respondre ja les sentències posant l'objectiu d'independència al centre de l'acció política», ha afirmat en una atenció als mitjans a la confluència de la plaça d'Espanya de Barcelona amb l'avinguda del Paral·lel, epicentre de la mobilització convocada per l'ANC i Òmnium.

Ho ha dit en referència al judici sobre el referèndum de l'1 d'octubre de 2017 que s'ha celebrat al Tribunal Suprem. Torra ha recordat que el lema de la protesta és 'Objectiu: independència' i ha afegit: «És això el que farem». També ha carregat contra els «pronòstics interessats que no volien que avui fos un èxit» i ha insistit a destacar el caràcter massiu de la manifestació: «El poble de Catalunya mai falla».

Clam per la «unitat estratègica»

Torra Diada 11-S
Quim Torra ha fet un clam per la «unitat estratègica» | Catalunya Diari

 

Clam per la «unitat estratègica» en l’acte central de la manifestació amb motiu de la Diada convocada per l’ANC. «Des d’aquí fem un clam massiu per demanar unitat estratègica, volem culminar el camí que vam deixar a mitges la tardor del 2017», ha assegurat en la seva intervenció inicial David Bagés. L’actor, conductor de l’acte, ha insistit que només «des de la unitat» es podrà fer front als «reptes de futur» i la sentència que el Suprem farà pública en les pròximes setmanes. En aquest sentit, ha carregat contra els partits per la seva «desunió» i ha recordat que l’1-O la població va defensar les urnes «amb dignitat i coratge».

En una línia similar s’han expressat representants de la societat civil com l’advocat Jordi Domingo, la cuinera Ada Parellada, el cantant Francesc Ribera (Titot) o Lluís Llach.

«No ens fa por l’autocrítica, però una cosa sí que hem après: només la força de totes i tots ens permetrà decidir qui volem ser, què volem ser i com volem ser», ha argumentat Llach, que ha fet una crida a impulsar un debat constituent. «Construïm, si cal desobeïm», ha assenyalat.

Per la seva banda, Ada Parellada ha assegurat que una cuina funciona perquè l’equip que hi treballa s’entén. «Si sabem on volem anar, per què no treballem per aconseguir-ho?», ha apuntat, concloent: «Teixirem una estratègia unitària».

També et pot interessar...