Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Quim Torra en un parlament

Torra diu que els Mossos no carregaran contra els manifestants de La Jonquera

El president de la Generalitat ha responsabilitzat Sánchez del tall i ha manifestat que «respecta el dret a protesta»

Quim Torra en un parlament
El president de la Generalitat insisteix en «respectar el dret a protesta» | CatalunyaDiari

Després d'una primera nit on es va mantenir el tall de l'AP-7 a La Jonquera, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha confirmat que, un cop s'ha iniciat el desallotjament per la policia francesa, els Mossos no carregaran contra els manifestants un cop travessin la frontera. 

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Torra ha contestat a la petició de Foment del Treball on li demanaven que facilitessin la fi del tall de l'AP-7 convocat pel Tsunami Democràtic. Encara que lamenta les possibles pèrdues econòmiques, ha afirmat que  «respecta el dret a protesta i els drets polítics i civils»  i que l'interlocutor per aturar la convocatòria és «el president del govern en funcions». 

Mossos davant manifestants a La Jonquera
Torra assegura que no hi haurà càrregues policials a La Jonquera | CatalunyaDiari

La prioritat, la seguretat dels ciutadans

Tot i que a la part francesa ja s'han vist imatges dels gendarmes empenyent els manifestants i fen ús de gas lacrimogen per fer-los retrocedir, Torra ha insistit que aquests actes no es produiran al costat català per motius de seguretat   «Es troben en un viaducte. Així que no hi haura càrregues. No pot haver-hi càrregues», explicava. 

També et pot interessar...