Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de Quim Torra, durant una reunió telemàtica

Torra es nega a declarar al TSJC en la segona causa per desobediència

El president de la Generalitat resta pendent de la decisió del Suprem sobre la sentència de la primera causa

Imatge de Quim Torra, durant una reunió telemàtica
Torra s'acull al seu dret a no declarar.  | Catalunya Diari

El president de la Generalitat, Quim Torra, s'ha acullit al seu dret de no declarar al TSJC en la segona causa per la pancarta del Palau de la Generalitat en favor de «presos polítics i exiliats». Torra ha estat acompanyat pel vicepresident del Govern, Pere Aragonès; la consellera de la Presidència, Meritxell Budó; i representants de JxCat, ERC, la CUP i entitats independentistes. Mentre espera la sentència del Tribunal Suprem sobre la seva inhabilitació, ha de donar explicacions per la segona causa.

Aquesta vegada va ser el mateix TSJC qui li va ordenar la retirada de la pancarta quan no era període electoral i després d'una demanda d'Impulso Ciudadano. El cap del Govern també ha estat acompanyat per una trentena de persones que l'han acompanyat per donar-li suport. 'La llibertat d'expressió no és delicte. President no estàs sol' i 'Tots amb el president Torra' han estat els missatges de tres de les pancartes que s'han mostrat.

A la comitiva que l'ha acompanyat fins al TSJC hi han participat el vicepresident, Pere Aragonès; la consellera de la Presidència, Meritxell Budó; el president del Parlament, Roger Torrent; i representants de partits i entitats independentistes com Marta Vilalta (ERC), Albert Batet (JxCat), Carles Riera (CUP), Antoni Castellà (Demòcrates), Marcel Mauri (Òmnium) i Elisenda Paluzie (ANC).

A les portes del TSJC, desenes de ciutadans l'han aplaudit durant el recorregut que ha fet des de l'Arc de Triomf fins que ha entrat al tribunal amb crits d'«absolució» i «president».

Segona causa contra Torra pel mateix delicte

Es tracta de la segona causa contra Torra pel mateix presumpte delicte: en aquest cas, per no retirar la pancarta durant la campanya de les eleccions del 10 de novembre del 2019; mentre que en la primera el TSJC el va condemnar a un any i mig d'inhabilitació per mantenir una pancarta abans de les eleccions generals del 28 d'abril del mateix any.

Els indults del procés es començaran a tramitar la setmana vinent

El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, ha anunciat aquest dimecres durant la sessió de control al Congrés dels Diputats que els indults per als condemnats en el judici del procés es començaran a tramitar la setmana vinent.