Torra nega «cap relació» amb els CDR detinguts

El president del Govern desmenteix les informacions del sumari i demana esbrinar les condicions sota les que es van fer les declaracions

Torra
Torra demana esbrinar les condicions sota les quals es van fer les declaracions   | CatalunyaDiari.cat

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha negat «cap relació» amb els CDR detinguts. En un comunicat de l'Oficina del president d'aquest dijous al migdia, Torra desmenteix les informacions del sumari de l'operació Judas -instruïda per l'Audiència Nacional- i no els dona «cap mena de credibilitat». A més, Torra demana que «s'aclareixin sota quines condicions» s'han produït les detencions dels activistes dels CDR i exigeix que es preservi el seu dret de defensa.

Un suposat encàrrec de part de «presidència» per ocupar el Parlament

Un dels activistes empresonat per l'operació, Ferran Jolis, va declarar davant de la Guàrdia Civil que van rebre un encàrrec per una ocupació del Parlament amb la intenció que Torra «s'hi quedés tancat a dins per al dia D», segons el sumari de la causa.

El sumari inclou una acta amb la declaració que va fer Jolis davant de la Benemèrita el 24 de setembre pocs minuts abans de la mitjanit. Segons la declaració, a Jolis li van demanar consell sobre si era viable garantir les comunicacions durant una setmana i sense límit de despeses. A més, va dir que l'encàrrec podia venir de part de «presidència», tot i que en un altre moment ho atribueix a un «CNI català».

També et pot interessar...


Comentaris
Patricia García Ventura
President no ha de donar cap explicación al menys fins qu'el president Rajoy explique perquè la policia espanyola no va advertir des Atemptats del 17 d'agost de 2017 a Barcelona

envia el comentari