Torra: «El nostre objectiu és la constitució de la República Catalana»

El president de la Generalitat ha admès que estan treballant amb Carles Puigdemont per constituir el 'Consell de la República' «abans de l'1 d'octubre»

Quim Torra en una imatge d'arxiu
Quim Torra en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

Fer complir el mandat de l'1 d'octubre constituint la República de Catalunya. Aquest és l'objectiu primordial per aquesta legislatura segons ha comentat el president de la Generalitat Quim Torra, en una entrevista concedida a la revista 'El Temps'. Torra ha defensat que la seva «obsessió» és que es compleixi la voluntat «2.100.000 catalans que van triar una papereta on ficava sí a la constitució d’un Estat en forma de república».  

Torra, preguntat sobre el seu paper com a president, ha afirmat que «m'he sentit el president de la Generalitat des del primer moment en què vaig arribar al càrrec», encara que no nega que governa coordinadament amb Carles Puigdemont. Amb aquest, ha confirmat que treballen per constituir el 'Consell de la República' «abans de l'1 d'octubre».

«Si volem ser independents, ens ho hem de guanyar»

El president de la Generalitat s'ha reafirmat en la seva intenció de fer una gran marxa pels drets civils, socials i nacionals del país i en el fet que l'única sentència que esperen és «una sentència absolutòria». En aquest sentit, ha assenyalat que si es produís una condemna dels polítics empresonats «convocaria el Parlament de Catalunya perquè prengui la decisió que hagi de prendre»

Quim Torra i Carles Puigdemont, a Waterloo
Quim Torra i Carles Puigdemont, a Waterloo | CatalunyaDiari.cat

Quim Torra ha volgut deixar clar que la independència «té un preu important» sobretot veient fins on ha estat disposat a arribar l'Estat espanyol. Ha demanat als independentistes que tinguin clar que «hem de ser conscients que, si volem ser independents, ens ho haurem de guanyar». I ha recordat que els catalans tenen ara dues cartes per jugar: «la força democràtica de nosaltres mateixos i que la majoria al Congrés espanyol depèn dels vots dels partits independentistes republicans».

Tornarà al seu col·legi electoral l'1 d'octubre 

Preguntat sobre que farà el pròxim 1 d'octubre, el president català ha contestat: «Aniré al meu col·legi electoral, una Escola Oficial d’Idiomes que hi ha a l’avinguda Príncep d’Astúries». Torra, que ha explicat que va ajudar per tal que el col·legi pogués obrir l'any passat, ha dit que «aquell dia vam crear uns lligams que van més enllà d'una votació normal» i ha confirmat que «em fa especial il·lusió passar aquest dia amb els meus veïns».


Comentaris

envia el comentari