Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Quim Torra durant una sessió de control al Parlament (11.12.19)

Torra obre la porta a unes eleccions si l'inhabiliten

Amb tot, el president de la Generalitat obligaria el Parlament a posicionar-se sobre la seva inhabilitació

Quim Torra durant una sessió de control al Parlament (11.12.19)
El president Quim Torra, en una imatge d'arxiu. | G3

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha sostingut aquest dimecres que si una sentència ferma de Tribunal Suprem l'inhabilita com a president i el Parlament acata aquesta sentència «hi hauria eleccions», tot i que ell ha defensat que esperarà que la Cambra es pronunciï al respecte.

«Si el Parlament de Catalunya arribés enaquest moment de desautoritzar-me, segurament estaríem uns mesos en funcions i hi hauria eleccions», ha explicat en una entrevista a Ràdio 4 el president de la Generalitat de Catalunya.

Torra situaria la pilota a la teulada del Parlament

Malgrat que la llei de Presidència de la Generalitat estableix que el president de Parlament ha de proposar un nou president de l'Executiu  en el termini de deu dies en cas de condemna penal ferma que comporti la inhabilitació per a l'exercici de càrrecs públics, Torra ha subratllat que exigiria el pronunciament de la Cambra sobre el seu cessament: «Jo seguiria demanant que el Parlament es pronunciés i acataria el que digués al Parlament».

Aquest dimecres, cimera de partits independentistes

El president de la Generalitat, Quim Torra, vol consensuar a la cimera de partits i entitats independentistes d'aquest dimecres els «pilars» per negociar amb l'Estat i tenir així «moltíssima més força». En declaracions a Ràdio 4 aquest matí, el cap de l'executiu ha confirmat que el Govern i els actors independentistes treballen per reunir-se avui en una cimera on no s'hi han convocat els comuns.

D'altra banda, Torra ha admès que la Generalitat «té les presons», però no la legislació que permeti alliberar els líders independentistes empresonats. El president, que ha insistit que només el Parlament pot treure-li la condició de diputat, no ha concretat què passarà si el Suprem l'inhabilita amb sentència ferma.

També et pot interessar...