Torra anuncia un pla de govern per a 4 anys basat en els «valors republicans»

La política del Govern es vertebrarà en 4 grans eixos per tal d'aconseguir la proclamació de la república catalana

Imatge de Quim Torra durant la presentació del pla de GOvern
Imatge de Quim Torra durant la presentació del pla de Govern | Cedida

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat avui quines seran les línies d’acció del seu govern en la resta de la legislatura. Torra ha presentat un pla de govern que afirma és «per a quatre anys»  tot i que és conscient de «l’excepcionalitat» que viu el país. El president ha explicat els quatre grans eixos basats en els «valors republicans» que vertebraran les polítiques del seu executiu els pròxims mesos.

Entre els seus objectius, Torra vol recuperar totes les lleis socials suspeses pel Tribunal Constitucional a més d’impulsar un Fòrum Cívic, Social i Constituent que permeti fer les primeres passes la república.  Ha donat per quasi acabada la restitució de les institucions catalanes després de l’aplicació del 155, encara que quedi pendent tornar a investir Carles Puigdemont.

«Un país amb drets i oportunitats per a tothom»

Torra ha explicat que el seu pla consta de 22 àmbits d’actuació on es recullen més de 1.000 mesures i 93 objectius concrets organitzats en quatre grans eixos. El primer d’ells és fomentar una societat cohesionada i un país amb «drets i oportunitats per a tothom». Per això, remarca la necessitat d’enfortir el model d’escola catalana i potenciar la igualtat d’oportunitats en l’àmbit de l’educació.

Un altre dels grans objectius d’aquest punt és crear un sistema nacional de salut equitatiu i universal a més de potenciar les polítiques de protecció cap als infants i adolescent. Quim Torra ha defensat també la necessitat de fer un nou pla d’accés a l’habitatge i la seva voluntat de fomentar el sistema de voluntariat i associacionisme català.

Fomentar una economia pròspera amb una fiscalitat justa

El segon dels grans eixos està basat en la recerca d'una «economia pròspera, responsable i sostenible». El cap de l'executiu català ha comentat que preparà un pla d'ocupació pel període 2021-2030 i una llei de l'economia social i solidària. 

Entre altres objectius, el Govern vol consolidar l'estabilitat financera de Catalunya, així que Torra ha anunciat el seu compromís d'elaborar uns pressupostos socials a més d'establir pacte per la societat del coneixement i un per la indústria. 

Quim Torra en una imatge d'arxiu
Quim Torra en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

Crear una societat «enfortida democràticament»

La millora i enfortiment de les «polítiques de transparència, participació ciutadana i bon govern» i el foment de la societat digital formen part del tercer gran eix de l'estratègia política del Govern català. La fita que es marquen és crear una societat «enfortida democràticament, lliure i justa», per fer-ho aprovaran, entre altres mesures, un pla d'estratègies d'equitat entre homes i dones a més d'un pacte nacional contra la violència masclista

Una Catalunya «oberta al món»

L'últim gran aspecte que de les polítiques de la Generalitat és les seves accions a l'exterior. Torra ha defensat que vol una Catalunya «oberta al món» i ha confirmat que continuaran obrint delegacions de la Generalitat a l'estranger, ja que no renuncia «a ser presents al món amb veu pròpia, i això vol dir consolidar el Diplocat i ampliar-lo». 


Comentaris

envia el comentari