Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Quim Torra

Torra podria no assistir al seu judici

Reconeix que seria desobediència civil, però vol actuar seguint un «respecte escrupolós» als seus drets

Torra
Torra demanar tornar a «posar la independècia al centre i avançar»   | CatalunyaDiari.cat

 

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha obert la porta a no assistir al judici per desobediència a la Junta Electoral Central  (JEC) al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) els 25 i 26 de setembre, que coincideix amb el debat de política general al Parlament.

En una entrevista a El Punt Avui Televisió, Torra ha obert la possibilitat a no assistir-hi perquè  vol actuar seguint un «respecte escrupolós» als «drets humans, civils, socials i polítics de tothom, inclosos els del president  de la Generalitat». El cap del Govern ha reconegut que no assistir a la sessió seria practicar desobediència civil. «No anar-hi seria posar de manifest que a l'estat espanyol t'has de plantar», ha subratllat.

Concretament, Torra ha parlat de confrontació democràtica davant d'un Estat «autoritari i repressiu» que utilitza tots els seus poders. «Per això estem confrontats, ho estem democràticament, de manera no violenta, utilitzant les armes de la desobediència civil», ha recordat.

 

  

Pronostica que serà inhabilitat

El president de la Generalitat ha lamentat un cop més la «imparcialitat» del procediment judicial  derivat dels llaços grocs durant la campanya electoral del 28-A i ha pronosticat que la decisió de la seva inhabilitació està presa. «És impossible que amb un tribunal imparcial, just i rigorós això passés. Però  està jutjant la justícia espanyola, tots sabem el que persegueix», ha lamentat.

No descarta ser candidat a unes eleccions, ni una «aturada de país»

D'altra banda, preguntat per si voldria ser candidat en unes possibles eleccions catalanes, Torra ha dit que faria «allò que fos útil». però ha avisat que només ho faria si l'objectiu fos la independència i no més autonomia. «No he renunciat mai a, si cal, per seguir avançant cap a la independència, ser on calgui», ha dit.

  

Torra també ha obert la porta a una aturada de país com a reacció a la sentència del Suprem. «Jo vaig sortir al carrer el 3 d'octubre com milions de ciutadans, entenc que milions de ciutadans  tornarem a fer un 3 d'octubre com a reacció a la sentència, entra dins de moltes possibles accions de desobediència», ha dit. De fet, Torra assegura no tenir «cap dubte» que les empreses catalanes donarien suport a l'aturada.

 

  

«Hem de posar la independència altra vegada al centre»

Torra ha insistit en la importància de recuperar la independència com a fita en una entrevista al programa FAQs de TV3 d'aquest dissabte, on s'ha remès al lema de la Diada de l'11-S de l'ANC, 'Objectiu: independència'. «Hem de posar la independència altra vegada al centre i avançar», ha assegurat el president de la Generalitat, que ha considerat que aquest ha de ser l'horitzó de l'independentisme després de la sentència del judici de l'1-O.

  

  

A més, també ha apostat per unes «institucions fortes», així com per l'aprovació dels pressupostos per al 2020, com a «solució als dies que vindran». Pel que fa a la mobilització popular, i en concret, a la nova iniciativa Tsunami Democràtic, Torra ha assegurat que dona suport tot allò que es digui «democràtic» i ha afirmat que és «prou evident» que qualsevol acció dels catalans serà sempre «escrupolosament democràtica».

 

També et pot interessar...