IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Quim Torra vol portar la reprovació del rei al Congrés dels Diputats

Algunes informacions apunten que ha obligat als diputats del PDeCAT a dur una proposició no de llei a la mesa de la Cambra Alta

El president Quim Torra pronunciant unes paraules durant l'ofrena al president Companys
El president Quim Torra pronunciant unes paraules durant l'ofrena al president Companys | Cedida

El grup parlamentari del PDeCAT forçarà al Congrés dels Diputats a debatre la reprovació del rei Felip VI. Així ho haurien decidit en la reunió que ha mantingut el president de la Generalitat, Quim Torra amb els parlamentaris, senadors i el president del partit, David Bonvehí. Tot i que algunes informacions, aparegudes a ‘El Nacional’, apunten que Torra hauria pressionat alguns diputats reticents a dur aquest tema a la Cambra Alta espanyola.  

Segons ha publicat ‘El Nacional’, la diputada Miriam Nogueras ja ha portat a la mesa del Congrés una proposició no de llei, que recollia part del text del Parlament,  on es manifesta la seva intenció de «rebutjar i condemnar el posicionament del rei Felip VI i la seva intervenció en el conflicte català» i abolir «una institució caduca i antidemocràtica com la monarquia».

 

Ferran Bel assegura que Torra no pot ni vol ordenar

El portaveu del grup al Congrés Carles Campuzano s’hauria negat a signar la proposta mentre ha sigut també portaveu del grup mixt. Sense la seva signatura era impossible dur aquesta proposició al congrés. Ara que és Joan Baldoví de Compromís qui ocupa el càrrec, el president ha obligat al partit independentista a fer una passa endavant.

Aquestes informacions han estat matisades pel diputat del PDeCAT, Ferran Bel. L’exalcalde de Tortosa ha assegurat que el president Torra no ha pressionat, ja que «compartim anàlisi i compartim accions, ell respecta el partit, i no pot ni vol ordenar».

L'ajuntament de Barcelona i el Parlament van reprovar Felip VI

El Parlament de Catalunya va reprovar el rei Felip VI i va demanar l’abolició de la monarquia el passat 11 d’octubre, amb els vots a favor d’Esquerra, JxCat i els comuns. La iniciativa, presentada per Catalunya en Comú, considerava que la institució encapçalada per Felip VI és «caduca i antidemocràtica». 

El ple de l’ajuntament de Barcelona va aprovar uns dies després una resolució similar. Amb els vots a favor de Barcelona en Comú, ERC, el PDeCAT i la CUP, es va condemnar la justificació que va fer el rei de «la violència exercida pels cossos policials». 


Comentaris

envia el comentari