Torra: «He presentat la dona de Forn al rei i ell no m’ha dit res»

El president de la Generalitat ha declarat que va demanar a Laura Masvidal que l'acompanyés durant tot el dia

Imatge de Joaquim Forn i Laura Masvidal amb el rei Felip VI
Imatge de Joaquim Forn i Laura Masvidal amb el rei Felip VI | CatalunyaDiari.cat

Després del seu missatge institucional i de l’acte l’homenatge a les víctimes a plaça Catalunya, el president de la Generalitat Quim Torra ha fet les seves primeres declaracions, en una entrevista a ‘El Món a RAC 1’, on ha parlat sobre la seva trobada amb Felip VI i sobre els actes d’homenatge d’aquest matí.   

Sobre la presència al seu costat de la dona de l’exconseller Forn durant el matí, Torra ha assenyalat que «vaig demanar a Laura Masvidal, que m’acompanyés durant tot el dia. Em semblava que era una manera d’honorar-lo. És una dona valenta i extraordinària»

Quan s'ha trobat amb el rei Felip VI, el president s'ha mostrat sorprès per la reacció del monarca: «he saludat el rei i he aprofitat per presentar-li la dona del conseller Forn, que és a la presó. Ell no m’ha dit res». També ha afegit que ha introduït a Laura Masvidal a totes les personalitats que l'han volgut saludar: «aquí hi ha la senyora Forn, el seu marit és a la presó», afegint que molts quedaven impactats per la seva presència i que segurament era el primer cop que saludaven la dona d'un «pres polític». 

El més important és acompanyar les víctimes en el seu dolor 

Quim Torra ha volgut destacar la senzillesa i la sobrietat dels actes de commemoració. L’objectiu principal ha afirmat Torra que era «acompanyar les víctimes en el dolor» i ha assenyalat que «parlar amb les víctimes ha estat el moment més corprenedor» i que els ha demanat que «si hem fallat en alguna cosa que ens ho diguessin».

Imatge de Joaquim Torra, Laura Masvidal, Ada Colau i Roger Torrent durant l'homenatge
Imatge de Joaquim Torra, Laura Masvidal, Ada Colau, Roger Torrent i altres autoritats durant l'homenatge | Cedida

El president ha volgut felicitar el poble de Catalunya perquè «ha encertat el to de recolliment, en posar el focus en les famílies» i ha recordat que han volgut passar desapercebuts sense buscar fotos. 

Lamenta que no s'hagi pogut respectar la llibertat d'expressió

Finalment, Torra també ha parlat sobre el polèmic desplegament d'unes pancartes a plaça Catalunya, lamentant la seva possible retirada: «Ho lamentaria molt. La gent té dret a expressar-se i la llibertat d’expressió és un dels pilars fonamentals de la societat catalana». El president també ha volgut condemnar un atac contra una treballadora de protocol, que ha estat escopida per portar uns pantalons grocs. 

 


Comentaris

envia el comentari