Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de Quim Torra, amb el dit índex aixecat, durant una intervenció al Parlament

Torra pressiona perquè JxCat voti 'no' a l'estat d'alarma al Congrés

Si JxCat obeís Torra, trencarien la unitat amb el PDeCAT, un extrem que Laura Borràs busca evitar

Imatge de Quim Torra, amb el dit índex aixecat, durant una intervenció al Parlament
L'expresident Quim Torra ha participat aquest dimecres en el ple específic sobre la seva inhabilitació. | Europa Press

Tot i haver estat destituït com a president de la Generalitat, Quim Torra continua sent molt actiu a les xarxes socials i mira d'incidir en les decisions que pren el Govern i el partit pel quel va ser escollit, Junts per Catalunya —tot i que continua sense militar-hi. Torra ha defensat a Twitter el vot en contra a l'estat d'alarma que se sotmetrà a votació aquest dijous al Congrés.

Torra argumenta el 'no' a l'estat d'alarma

L'expresident ha argumentat que només cedeix «competències limitades» i no resol els «grans temes» com són el confinament domiciliari i el teletreball, sinó que continua centralitzant les decisions i «lligant de mans i peus» el Govern. També denuncia que l'estat d'alarma no va acompanyat de mesures econòmiques compensatòries i reclama «un control parlamentari quinzenal de qualsevol mesura».

Un altre dels arguments per votar 'no' a l'estat d'alarma és, segons Torra, que davant la «repressió sistemàtica i continua» de l'estat espanyol «l'exigència de l'amnistia i el dret d'autodeterminació és un deure moral que ja no es pot ajornar més». 

Torra pressiona JxCat

Els quatre diputats del PDeCAT al Congrés ja han anunciat que hi votaran a favor però des de JxCat, encara no han aclarit el sentit del vot. En cas que obeïssin Torra, que els pressiona obertament a les xarxes socials, Junts per Catalunya escenificaria el trencament al Congrés amb el PDeCAT, que Laura Borràs sempre ha mirat d'evitar en pro de demostrar que és capaç de mantenir la unitat a Madrid. Ara, però, l'equilibri és complicat i la jugada de Torra no hi ajuda gens.