ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya suma 1.162 nous contagis i 33 defuncions vinculades a la Covid-19

Torra i Puigdemont: «Exigim saber el vincle de l’Imam de Ripoll amb el CNI»

«Per què aquesta informació vital es va ocultar a la policia catalana?», ha preguntat Carles Puigdemont

Quim Torra i Carles Puigdemont, a Waterloo
Quim Torra i Carles Puigdemont, a Waterloo | CatalunyaDiari.cat

Puigdemont i Torra segueixen al peu del canó per saber què hi hauria darrere del vincle d’Es Satty, l’Imam de Ripoll que va ser clau en la transformació dels joves que van atemptar a Barcelona i Cambrils, i el CNI. Ha estat per això, doncs, que a través d’una entrevista conjunta als micròfons de Catalunya Ràdio, aquests han demanat: «Exigim saber el vincle de l’Imam de Ripoll amb el CNI».

El president català i l’expresident de la Generalitat, així mateix, han comentat: «És greu que un any després no hi hagi hagut la mínima decència i respecte a les víctimes per part del parlament espanyol de posar en marxa la comissió d'investigació».

Puigdemont: «Perquè es va amagar informació a la policia catalana?»

És la principal pregunta i dubte de Puigdemont respecte al polèmic i concorregut vincle que Es Satty, que va morir en l’explosió de la casa d’Alcanar, i el CNI espanyol. Per això mateix, doncs, l’expresident ha comentat: «Per què aquesta informació vital es va ocultar a la policia catalana? La policia no tenia la informació, i l'hauria d'haver tingut. Si no té les eines adequades no podem prestar el servei degut en un dret fonamental en democràcia, que és la seguretat».

La gent s'ha anat apropant al mosaic de Miró per deixar-hi flors i espelmes en record de les víctimes
La gent s'ha anat apropant al mosaic de Miró per deixar-hi flors i espelmes en record de les víctimes | CatalunyaDiari.cat

 

Al fil de la qüestió de Puigdemont —que aquest matí ja ha tingut la seva menció especial per les víctimes dels atemptats—, el mateix Quim Torra ha demanat «tota la informació disponible», perquè la ciutadania «pugui saber què va passar». Així, el president català ha demanat que es convoqui com més aviat millor la Junta de Seguretat reclamada pels Mossos d’Esquadra per així assolir l’accés a la Interpol.

Torra: «És un dia per fer memòria»

«És un dia de fer memòria, de recordar els professionals i de valorar la ciutadania, que sempre està allà», ha comentat un Quim Torra que, abans de cloure la seva intervenció, ha volgut recordar: «Una part dels consellers de l’anterior govern es troba entre la presó i l’estranger».

Per això, finalment, el mateix president de la Generalitat ha aprofitat l’exigència al CNI durant el dia de memòria dels atemptats que van sacsejar Catalunya per insistir: «Tenim presos polítics, tenim exiliats».


Comentaris

envia el comentari