Torra i Puigdemont reclamen una «mediació internacional» per Catalunya

L'expresident i el president català han demanat una mediació a través d'un article a la revista nord-americana 'Newsweek'

El president Quim Torra aixeca un puny al costat de Puigdemont, en un acte a Waterloo el 28 de juliol
Quim Torra i Carles Puigdemont han demanat mediació internacional pel conflicte català | CatalunyaDiari.cat

Quim Torra i Carles Puigdemont continuen a la recerca de la internacionalització del procés. Ara, a través d’un article conjunt a la revista nord-americana ‘Newsweek’, el president català i l’expresident a l’exili han tornat a clamar a l’unànime que Catalunya precisa d’una «mediació internacional».

«Ha passat un any i Catalunya no és lliure», porta per nom un article on Torra i Puigdemont denuncien la «pressió política i mediàtica» exercida per part de formacions com Partit Popular i Ciutadans. «És difícil poder resistir sense el suporti i la mediació de la Unió Europea», ha explicat.

«Ha passat un any i Catalunya no és lliure»

Més enllà de demanar aquesta mediació i de parlar del ‘pressing’ polític que pateix l’independentisme, Torra i Puigdemont han explicat el perquè Catalunya necessita una intervenció: «Fa més d'un any que els ciutadans de Catalunya van votar en un referèndum d'independència. Malgrat els temors a la violència i l'abús de la policia espanyola, prop de 2,3 milions de persones van anar a les urnes l'1 d'octubre de 2017».

En aquest mateix sentit, Torra i Puigdemont han volgut posar en relleu la problemàtica del judici del procés, que es podria celebrar a principis d’aquest 2019. «Es pot tractar un referèndum com una rebel·lió en un estat membre de la Unió Europea?», han preguntat el president i l’expresident de la Generalitat mentre comentaven: «Els polítics poden seguir a la presó o a l'exili per ajudar a organitzar un esdeveniment democràtic? Per què no s'ha investigat la violència policial excessiva als tribunals espanyols?».

Quim Torra i Carles Puigdemont, en una compareixença a Waterloo
Quim Torra i Carles Puigdemont, en una compareixença a Waterloo, demanen mediació internacional   | CatalunyaDiari.cat

 

Puigdemont: «L’exili és difícil»

Abans de tancar l’article, Puigdemont exemplifica la situació que vull Catalunya posant en relleu el seu exili. El líder sobiranista, que admet que «l’exili és difícil», també explica que la decisió que va prendre de fugir a Brussel·les per eludir l’acció de la justícia belga va ser una bona decisió.

Al fil de la qüestió de l’expresident cessat pel 155, avui també ha sortit a la llum que el jutge Diego de Egea estaria estudiant arxivar la causa contra els acompanyants de Puigdemont a Alemanya.  


Comentaris

envia el comentari