Torra es querella contra la JEC per prevaricació

El president veu en la querella de la Fiscalia contra ell una demostració que «la repressió no s'atura» | La JEC, però, no s'atura i li demana ara que retiri també el llaç de la delegació catalana de Londres

Quim Torra respon a la querella de la Junta Electoral Central pels llaços grocs | CatalunyaDiari.cat

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha presentat aquest dimecres una querella per prevaricació contra la Junta Electoral Central (JEC). A través d'un comunicat, el president ha avisat que portarà el cas de la prohibició de llaços grocs en edificis de la Generalitat «allà on calgui si el Regne d'Espanya no vol investigar els fets».

Un dels principals arguments que esgrimeix la querella de Torra és que no pot haver comès un delicte de desobediència mentre no s'hagi resolt la sol·licitud de mesures cautelars i ha afegit que la JEC «anava modificant les mesures ordenades en funció de les al·legacions». D'altra banda, sobre la querella que també avui dimecres ha presentat la Fiscalia Superior de Catalunya contra ell pel mateix tema, Torra ha considerat que és una demostració que «la repressió no s'atura».

La polèmica, d'altra banda, s'emmarca amb una setmana d'allò més complicada pel que fa a la polèmica dels llaços, ja que l'estira i arronsa entre Torra i la Junta Electoral pels llaços ha marcat l'agenda política de la setmana.   

La Fiscalia colpeja primer

Imatge de l'última pancarta que Torra ha penjat al Palau de la Generalitat
Imatge de l'última pancarta que Torra va penjar al Palau de la Generalitat | Cedida

 

Tot just aquest mateix matí, la Fiscalia Superior de Catalunya ha presentat una querella per desobediència contra el president Quim Torra, per no complir els terminis marcats per la Junta Electoral central (JEC) per retirar els símbols independentistes del Palau de la Generalitat. 

La decisió ve marcada per María José Segarra, la fiscal general de l'estat, que el passat divendres va ordenar a l'òrgan judicial que es querellés contra el President de la Generalitat tan bon punt haguessin recollit tota la informació en relació a les actuacions dutes a terme per l'executiu català, amb Torra al capdavant.


Comentaris

envia el comentari