Torra reclama a Sánchez la prestació als pares de nens en quarantena: «S'acaba el temps»

El president de la Generalitat lamenta que aquesta baixa encara estigui en estudi a nou dies per començar el curs

El president del Govern, Quim Torra, amb mascareta durant una reunió de JxCat al Parlament
El president de la Generalitat lamenta que aquesta baixa encara estigui en estudi a nou dies per començar el curs | Cedida

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha manat la pressa aquest dissabte al govern de Pedro Sánchez perquè posi en marxa la prestació d'incapacitat temporal per als pares de nens que hagin de fer quarantena, sigui per resultats positius o negatius en les proves de PCR de la Covid-19.

«Falta una setmana. No podem esperar més. Cal donar confiança als pares i mares d'aquest país. Cal que tothom pugui fer les quarantenes -si cal- amb la tranquil·litat de no patir pel seu sou ni el lloc de treball. S'acaba el temps», ha piulat Torra al seu compte de Twitter, tot recordant la rèplica de l'executiu espanyol que aquesta baixa encara «està en estudi» i a només nou dies per l'inici del curs escolar a Catalunya, el 14 de setembre. 

De fet, el president de la Generalitat va rebutjar signar ahir la declaració dels presidents autonòmics i Pedro Sánchez perquè no incloïa la prestació a les famílies sobre els infants en quarantena.

El permís encara «s'està treballant», respon el govern de Sánchez

Justament aquest passat divendres, la ministra de Política Territorial, Carolina Darias, va respondre el president de la Generalitat que el document que s’ha sotmès a la Conferència de Presidents no ha incorporat el permís retribuït als pares de nens en quarantena «en ares del consens».

Torra no ha signat la declaració per l’absència d’aquest punt. Segons Darias, en la mesura que el permís encara «s’està estudiant» i que requerirà «algun canvi normatiu», l’executiu espanyol ha preferit no sotmetre’l a criteri de la Conferència de Presidents.

Segons la ministra de Política Territorial, l’Executiu espanyol només ha plasmat al document final de la Conferència de Presidents els acords adoptats pel govern espanyol i les CCAA a la Conferència Sectorial del 27 d’agost, on sí que hi havia «pràctica unanimitat». El permís, ha dit, encara «s’està treballant» i «quan sigui possible es donarà a conèixer».


Comentaris

envia el comentari