Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Quim Torra

Torra reconeix les «contradiccions» de reprimir els manifestants que ell mateix encoratja

El president es justifica assenyalant que l'actuació dels Mossos està regulada per la «normativa espanyola»

Quim Torra i Alfred Bosch, en una roda de premsa al Palau de la Generalitat
Torra reconeix les «contradiccions» de reprimir els manifestants que ell mateix encoratja | ACN

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha comparegut aquest dimarts al matí en una roda de premsa al Palau de la Generalitat, destinada a atendre els mitjans internacionals. Acompanyat pel conseller d'Acció Exterior, Alfred Bosch, i en resposta a les preguntes dels periodistes, Torra s'ha vist obligat a reconèixer les «contradiccions» de reprimir els manifestants independentistes que ell mateix encoratja a mobilitzar-se, així com tindre els presos polítics en presons catalanes, però no alliberar-los.

Torra s'excusa en la «normativa espanyola»

En aquest sentit, Torra ha justificat l'aparent manca de coherència del govern de la Generalitat, assenyalant que l'actuació dels Mossos està regulada per la «normativa espanyola», de la mateixa manera que ho està el règim penitenciari a Catalunya, i  ha reconegut que aquesta «és una de les grans dificultats també d'aquest procés».

Tanmateix, el president de la Generalitat  ha volgut assegurar que si el Govern constata «qualsevol excés dels protocols assignats» pels Mossos d'Esquadra en les actuacions policials de dilluns «hi haurà les investigacions que hi hagi d'haver, fins al final i les últimes conseqüències» si bé  ha defensat el cos policial afirmant que actuen com «qualsevol policia democràtica del món, equilibrant el dret a la protesta amb mesura, proporcionalitat i la garantia de la seguretat general».

La CUP i els Comuns exigeixen la dimissió de Buch

Després de la contundència de les càrregues policials que es van viure el passat dilluns a l'Aeroport del Prat, tant l'Esquerra Independentista com els Comuns han demanat explicacions immediates al Govern de la Generalitat, i especialment a Miquel Buch.

Mentre que els Comuns s'han limitat a reclamar la dimissió del conseller d'Interior, Miquel Buch, per «l'augment de l'ús abusiu de la força dels Mossos d'Esquadra» des que ell ocupa el Departament,  la CUP ha demanat la creació d'una comissió parlamentària on compareguin Buch, Grande-Marlaska i Cunillera per respondre sobre les càrregues.

Budó es pronuncia sobre la problemàtica

La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, saluda al president Quim Torra després de defensar la posició del govern davant la moció de censura.
Budó també s'ha pronunciat sobre la problemàtica | CatalunyaDiari

Per la seva banda Meritxell Budó, en ser preguntada per què el Govern crida a mobilitzar-se contra la sentència però alhora vol garantir el funcionament de l'Aeroport i permet que els Mossos carreguin contra els manifestants, la consellera de Presidència ha admès que «a vegades aquestes contradiccions són difícils de resoldre».

Segons ella, el Govern ha de garantir el dret de manifestació contra una sentència que veu injusta però alhora ha de «garantir el normal funcionament del país».

  

«Per part del Govern s'ha animat que la gent surti de manera cívica i pacífica però en cap cas s'ha fet una crida a ocupar cap infraestructura», ha declarat, i ha negat que el Govern conegués les accions previstes pel Tsunami Democràtic.

També et pot interessar...