Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Quim Torra, en una imatge al CECOT

Torra recorrerà al Suprem la seva inhabilitació

Assegura que només el Parlament pot fer que deixi la presidència

Quim Torra, en una imatge al CECOT
Quim Torra diu que només el Parlament pot inhabilitar-lo  | Catalunya Diari

Torra promet fer cas omís a la seva inhabilitació. El president de la Generalitat ha anunciat aquest dijous que recorrerà davant del Tribunal Suprem la decisió del TSJC i, fins i tot, ha explicat que només el pot inhabilitar el Parlament de Catalunya. 

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha condemnat el president de la Generalitat, Quim Torra, a  un any i mig anys d'inhabilitació per un delicte de desobediència a les resolucions de la Junta Electoral Central (JEC) que ordenaven retirar els llaços grocs i les pancartes a favor dels presos independentistes de la façana del Palau de la Generalitat i de la resta d'edificis públics en període electoral.  També ha establert que haurà de pagar 30.000 euros de multa.

La sentència constata que la Junta Electoral Central és autoritat superior dels presidents autonòmics en matèria electoral, un argument que la defensa de Torra negava. També remarca la «recalcitrant i reiterada actitud desobedient» del president, sense oblidar-se de «l'ostentació pública» que va fer, diu, de la seva desobediència.

També et pot interessar...