Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Quim Torra

Torra demana la recusació de Marchena i nou jutges més del Suprem

Llarena, Lamela i alguns jutges del tribunal del procés, entre els recusats per la defensa del president pels seus vincles amb la JEC

Quim Torra
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat la recusació de Marchena. | ACN

Quim Torra  ha reclamat la recusació de Manuel Marchena, president de la sala segona del Tribunal Suprem, i de nou jutges més d'aquesta institució pel cas de la seva inhabilitació. El president de la Generalitat, segons ha avançat 'Vilaweb', ha demanat l'abstenció de Manuel Marchena, Pablo Llarena i Carmen Lamela; i dels jutges del tribunal del procés Juan Ramón Berdugo, Antonio del Moral Andrés Martínez Arrieta i Ana María Ferrer, i els magistrats Julián Sánchez Melgar, Vicente Magro i Eduardo Porres. 

 

La JEC té diferents causes obertes contra Torra

Sobre el cas de Colmenero en concret, que per iniciativa pròpia ha demanat abstenir-se de la causa, la defensa de Torra subratlla que, efectivament, la Junta Electoral Central, de la qual ha estat nomenat vocal, té diferents causes obertes contra el president de la Generalitat, fet que compromet la imparcialitat del magistrat.

A banda, afegeix que Colmenero ha participat en moltes de les decisions al voltant de «l'empresonament arbitrari» dels líders independentistes que era, precisament, el que Torra denunciava a la pancarta objecte del litigi. Aquest fet, afirma la defensa del president de la Generalitat, també fa incompatible la participació del magistrat en el recurs de cassació sobre la inhabilitació de Torra.

Torra va demanar al Suprem suspendre la vista prèvia

Cal recordar que dilluns passat Torra demanava al Suprem suspendre la vista prevista per al 17 de setembre sobre el recurs contra la seva inhabilitació argumentant, entre altres raons, que el 5 de juny passat va rebre l'escrit que donava deu dies a les parts, a partir del dia 8, per pronunciar-se sobre els motius d'abstenció de la causa de Colmenero. Per això considerava «sorprenent» que es fixés una data de resolució si encara no hi havia ponent.