YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Torra regala al rei Felip VI un llibre sobre la repressió policial durant l'1-O

El president de la Generalitat ha aprofitat la seva trobada amb el monarca per recordar-li els fets ocorreguts durant l'1-O

Imatge del moment en què Torra va entregar el llibre al rei Felip VI
Imatge del moment en què Torra va entregar el llibre al rei Felip VI | cedida

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha regalat al rei Felip VI el llibre del fotoperiodista Jordi Borràs 'Dies que duraran anys', que recull imatges de la repressió policial durant el referèndum de l'1 d'octubre, i l’informe del síndic de greuges, Rafael Ribó, sobre la repressió durant l'1-O.

Abans de realitzar l'entrega ja ho havia anunciat:«Quan arribi al Nou Estadi de Tarragona regalaré al rei d'Espanya el llibre Dies que duraran anys d'en Jordi Borràs. Vull que li quedi clar què va passar a Catalunya el dia 1 d'octubre perquè nosaltres no ho oblidarem mai», ha escrit.

El fotoperiodista Jordi Borràs ha dedicat el llibre abans que el president el lliurés a Felip VI. «No hi ha nissaga, ni llei, ni pàtria que justifiqui ferits, presos polítics i exiliats. No hi ha nissaga, ni llei, ni pàtria que pugui aturar l'anhel de llibertat del poble català», ha escrit. Amb data i lloc: «Països Catalans 22 de juny del 2018».

El rei als Jocs del Mediterrani

L’entrega ha succeït en el marc de la inauguració dels Jocs del Mediterrani de Tarragona. Torra ha entregat el llibre dins de l’estadi, després que el Rei arribés acompanyat del president del Govern, Pedro Sánchez.

Aquella mateixa tarda, Torra havia assistit a una concentració als Jardins de la Reconciliació convocada per l’ANC a Tarragona contra la visita del Rei, durant la qual ha demanat que el Rei «s’excusi i demani perdó a tots els ferits i al poble de Catalunya per enviar la policia a pegar catalans quan votaven lliurement en unes escoles, el temple sagrat de la democràcia»


Comentaris

envia el comentari