Torra reitera el seu ultimàtum davant la negativa de Sánchez a reunir-se de nou

El president de la Generalitat ha afirmat que «l’independentisme deixarà de donar al president Sánchez cap mena d'estabilitat al Congrés a partir de novembre»

Quim Torra en una imatge d'arxiu
Quim Torra en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

Nou capítol en l’estira-i-arronsa entre el president de la Generalitat i el govern de Pedro Sánchez. Hores després de la negativa del govern espanyol a parlar d’un referèndum, Quim Torra ha tornat a fixar el mes de novembre com la data límit per mantenir el seu suport a l’executiu espanyol en el Congrés dels Diputats.   

«L'independentisme deixarà de donar al president Sánchez cap mena d'estabilitat al Congrés a partir de novembre», amb aquestes paraules ha reiterat el seu ultimàtum a Sánchez. El líder independentista s’ha mostrat obert a continuar les negociacions amb l’Estat i ha demanat, tal com ja va suggerir Carles Puigdemont, una mediació internacional que pugui ajudar a resoldre el conflicte polític.

 

Torra havia enviat una carta al líder socialista aquest dimarts 2 d’octubre on sol·licitava una nova reunió, després de la primera que van mantenir al juliol, per parlar de les propostes de Sánchez per Catalunya però també per començar una negociació sobre un futur referèndum d'autodeterminació.

El president català va insistir en la missiva que és necessari que es fixin «els termes del diàleg» perquè és l'única manera de trobar una solució satisfactòria al conflicte polític existent entre Catalunya i Espanya. 

«La gent de Catalunya no té una paciència infinita» 

El líder sobiranista s'havia mostrat molt contundent en el discurs que va fer en la primera sessió parlamentària després de l'aturada de l'estiu. Va ser aquí on Torra va llençar el seu primer ultimàtum a l'executiu socialista: «Al novembrel'independentisme no podrà garantir l'estabilitat». 

El president del Govern va afirmar que «la gent de Catalunya no té una paciència infinita» i va assegurar que tornar a votar un Estatut no és una opció viable i que ell i el seu govern estan disposats a acceptar el resultat d'un referèndum sigui quin sigui. 


Comentaris

envia el comentari