Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Quim Torra en una roda de premsa a la Generalitat de Catalunya el 6 de febrer de 2020

Torra respon a les noves retallades anunciades pel govern espanyol: «Ja n'hi ha prou»

Un canvi en els criteris de distribució del fons de 16.000 milions d'euros perjudica les comunitats més afectades per la Covid-19

Quim Torra en una roda de premsa a la Generalitat de Catalunya el 6 de febrer de 2020
Torra respon a Sánchez després de les «noves retallades» anunciades aquest dissabte | Catalunya Diari

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha carregat durament contra el govern espanyol per «retallar» en la part que pertoca a Catalunya del fons  de reconstrucció de les autonomies de 16.000 milions d'euros. Ho ha fet citant una notícia publicada per 'El Mundo', que assegura que el govern espanyol ha modificat els criteris de repartiment del fons, segons els que algunes de les comunitats més afectades pel coronavirus, com Catalunya, rebrien menys diners dels que es plantejava inicialment.

«És el futur del benestar i la salut dels ciutadans de Catalunya, de tots nosaltres, el que ens retallen», ha remarcat Torra. A més, el president ha recriminat al govern espanyol que ja hagi proposat «centralitzar» competències a Sanitat «amb una  LOAPA  sanitària» i ara lamenta que «la setmana acabi amb una nova retallada».

Els dos nous fons resten el finançament del fons inicial

En relació amb el fons, segons publica el diari arran dels nous canvis es crea un nou fons de 800 milions d'euros per a transport i un per a educació de 2.000 milions d'euros, i tots dos resten al finançament del fons inicial de 16.000 milions d'euros. A més, assenyala que els nous criteris «perjudiquen» les comunitats autònomes més afectades pel coronavirus, com Catalunya, que en un inici en sortia més beneficiada.

  

  

Segons la informació del diari, les comunitats més afavorides pels nous criteris seran Andalusia i Múrcia, mentre que Catalunya, Madrid, Castella i Lleó i Castella-La Manxa en seran les més perjudicades.