Torra respon a Sánchez: «Ens trobaràs a la via de l'obediència al poble»

El President de la Generalitat ha utilitzat les xarxes socials per retreure-li al president de l’executiu espanyol que «havia entès que buscaríem solucions polítiques»

Sánchez i Torra en una imatge d'arxiu
Sánchez i Torra en una imatge d'arxiu | ACN

Després d’uns mesos de tranquil·litat i concòrdia, i ara que semblava que la Generalitat i el govern central havien aconseguit llimar asprors i que tornés a regnar un clima adient per establir un diàleg sensat, i per arribar a un possible acord entre Catalunya i Espanya, la tensió s’ha tornat a instaurar entre els dos executius.

Si ahir era Pedro Sánchez qui llançava una advertència a Quim Torra i, per extensió, a tot el govern català, declarant que «sap perfectament quin és el camí que l’espera si tornés a l’unilateralisme, trencar la legalitat o desatacar», i d’aquesta manera insinuava una nova aplicació de l’article 155, ara ha estat el President de la Generalitat el que ha llançat un dard al socialista.

Torra respon Sánchez via Twitter

Per fer-ho, Torra ha utilitzat el seu compte personal de Twitter, on ha compartit una notícia sobre les polèmiques paraules de Sánchez acompanyades del següent text: «Estimat president, creia haver entès que a un problema polític se li havia de buscar una solució política. Per la nostra part, sempre ens trobaràs en la via de l’obediència al poble de Catalunya, al diàleg, la convivència i la no violència. Una abraçada».

Sota la innocència de l’escrit de Torra, es poden intuir una sèrie d’indirectes força punyents i que poden portar a confusions. La més clara d’elles, potser, és la de mencionar la «no violència», un aspecte que el govern central no va tenir gens en compte quan va decidir enviar les autoritats policials a Catalunya durant l’1-O, i que encara suposa una ferida oberta i molt recent entre el sector independentista.

Obediència si, però «al poble de Catalunya»

A més, el fet de parlar «d’obediència al poble de Catalunya», també deixa força clar quines són les prioritats de la Generalitat, tenint en compte que les forces nacionalistes es van imposar amb contundència en el marc de les últimes eleccions. I tot això sense oblidar que Pedro Sánchez és actualment president del Govern central gràcies al suport dels partits secessionistes, sense els quals no hauria pogut fer fora Mariano Rajoy.

Tot apunta, doncs, que caldrà esperar i deixar passar el temps per tal d’observar si tornem a la calma que més o menys ha imperat des que els socialistes arribessin al poder, o simplement era la tranquil·litat que precedia la tempesta. 


Comentaris

envia el comentari