rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ARA MATEIX

Cues quilomètriques a la C-32, a Premià, per un accident

Quim Torra, sobre la reunió amb Sánchez: «Li he dit que no renunciarem a la independència»

El president del Govern català s'ha referit a la reunió amb Pedro Sánchez que ha tingut lloc avui a La Moncloa
Pedro Sánchez i Quim Torra, abans de reunir-se a La Moncloa | CatalunyaDiari.cat

 

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, s'ha mostrat avui força satisfet de la reunió amb Pedro Sánchez. Així mateix, el màxim responsable de l'executiu català ha dit, sobre la reunió, que «li he explicat a Pedro Sánchez que no renunciarem a cap fórmula per arribar a la independència». 

 

En aquest context, però, el mateix Torra ha al·legat: «He vist un president Sánchez que ha escoltat, i m’ha agradat». En aquest context, doncs, Torra ha dit: «Hem establert una metodologia de treball i una relació personal per mantenir aquest diàleg franc i sincer»

«Qualsevol situació política passa per l'autodeterminació»

Ha estat un dels precs principals de Quim Torra a Pedro Sánchez durant la reunió d'avui. El president català, en aquest sentit, ha volgut comentar-li que «qualsevol solució política passa pel dret a l’autodeterminació, que compta amb un suport del 80% a Catalunya»

 

Tot i això, el mateix Torra ha explicat que «hem parlat de molts temes però ha estat quelcom sincer i de treball» i, al fil de la seva explicació, ha revelat: «Hem parlat de tot i això és importantíssim. Feia anys que en les reunions entre els presidents català i espanyol no es podia parlar de tot». 

 

Finalment, Torra ha dit a Pedro Sánchez que, sí hi ha presos polítics, això és una «indecència» jurídica i que, per la qual cosa,  «s'ha d'acabar la persecució de les persones per les seves idees».

Quim Torra, en compareixença després de la reunió amb Sánchez | CatalunyaDiari.cat

 

Torra: «Espero canvis immediats»

Tot i servir-se d'anècdotes personals per exemplificar quina ha estat la bona connexió establerta durant la reunió, el mateix Torra no s'ha estat de res per demanar «canvis immediats». Demano a Sánchez la fi de la «persecució judicial» de l’independentisme: «Albiro canvis. He pogut veure un president Sánchez que creu que aquesta situació no es pot assumir en una democràcia madura. Espero canvis immediats». 

 

 

 

 

Comentaris