rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Quim Torra reclama una reunió de la Junta de Seguretat pels «atacs feixistes»

El president català ha fet la petició «urgent» a Teresa Cunillera, delegada del govern espanyol a Catalunya
Quim Torra, al Parlament de Catalunya | CatalunyaDiari.cat

 

Quim Torra també ha tingut la seva particular reacció als fets de Vic. La imatge d’un vehicle envestint centenars de creus grogues de la plaça Major de la ciutat osonenca ha provocat que el president català hagi demanat a Teresa Cunillera, delegada del govern espanyol a Catalunya, una reunió de la Junta de Seguretat davant l’augment dels atacs feixistes contra l’independentisme.

 

Torra, en aquest sentit, ha al·legat: «Hi ha un nivell de 4 sobre 5 d’alerta terrorista, perquè hi ha un creixement en els atacs feixistes a Catalunya i s’ha de veure com entre totes les forces de seguretat es pot posar fi, i perquè es va arribar a acords en l’anterior Junta dels quals no hi ha compliment o és ínfim».

 

«Un creixement d’atacs feixistes», segons Torra

I és que per Quim Torra l’acció de Vic és una més. Per això mateix, doncs, aquest ha transmès a la delegada espanyola en una trobada al Palau de la Generalitat, després de l'absència de reunions dels últims anys, que la seva petició passa per extremar el nivell de seguretat davant la crescuda d’aquests atacs amb rerefons ideològic.

 

Imatge del cotxe que ha tombat creus grogues a Vic. | CatalunyaDiari.cat

 

 

El mes de juliol passat, d’altra banda, la Junta de Seguretat després de set anys i al capdavant de la trobada hi havia l’aleshores president de la Generalitat i actualment exiliat a Alemanya, Carles Puigdemont, i l'aleshores ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido.

 

Cunillera, finalment, s'ha compromès a traslladar-ho al ministeri, ha explicat que la seva intenció inicial era mantenir una reunió de «cortesia» amb Quim Torra i per «establir les bases d’una relació fluida».

 

 

Múltiples reaccions a les creus de Vic

El succés va tenir lloc el passat diumenge al matí, quan un home va envestir amb el seu vehicle diverses creus col·locades a la plaça Major de Vic. Així mateix, entre les reaccions s’hi troba la de l’advocat del conductor, Víctor Martorell. Aquest, així mateix, ha negat que el seu client tingués una motivació ideològica i assegura que es troba en tractament psicològic.

 

D’altra banda, Albert Rivera ha comentat que si l’estat «desapareix» de Catalunya alguns «fan justícia pel seu compte» i Xavier Garcia Albiol a la mateixa línea ha explicat: «Sense compartir-ho, puc arribar a entendre-ho. No ho comparteixo però sí que puc entendre que la gent estigui farta».

Comentaris